Creatieve ontwikkeling

Kinderen hebben een aangeboren innerlijke creativiteit. Curious Kids wil deze creatieve ontwikkeling van het kind zoveel mogelijk stimuleren en naar boven halen. Belangrijk hierbij is om kinderen verschillende handvaten te geven van waaruit zij de wereld gaan ontdekken en creatief bezig kunnen zijn. Dit zijn echter altijd “handvaten”, omdat wij vinden dat de creativiteit vanuit het innerlijke kind moet komen en niet van het vooraf bedachte plan van de pedagogisch medewerkers.

Muziekles

Baby’s, dreumesen en peuters kunnen echt genieten van muziek. Als je voor kinderen zingt, gaan ze vaak klappen en lachen. Daarnaast kunnen ze er ook heel rustig van worden als er bijvoorbeeld slaapliedjes worden gezongen of als je voor ze zingt om hen te kalmeren.

Bij Curious Kids vinden wij het heel belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd in aanraking komen met muziek. Muziek stimuleert het kind op vele mogelijke manieren, zowel lichamelijk als cognitief en de sociale en zintuiglijke ontwikkeling wordt gestimuleerd.

Iedere week komt er een professionele muzieklerares langs om samen met de kindjes muziek te maken en liedjes te zingen. Ieder kind kan hier aan mee doen. De baby’tjes kunnen luisteren en kijken en daarbij lekker op de schoot van de pedagogisch medewerker zitten. De dreumesen en peuters kunnen zelf op hun eigen instrumenten mee muziek maken en mee dansen. Op de dagen dat er geen muziekles is, zullen wij de geleerde liedjes oefenen met de kindjes. Hierdoor is er iedere dag een moment voor muziek.

Muziekles heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het kind:

• Het stimuleert de spraak- en taalontwikkeling.
• Het is de ideale basis voor de muzikale ontwikkeling.
• De motoriek wordt geoefend. Denk aan zelf klappen, mee bewegen en dansen op muziek.
• Het is een goede training voor het geheugen en de concentratie: het onthouden van woordjes en melodieën.

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN RONDLEIDING AANVRAGEN