Directie

Ananda Hagens
Ananda HagensEigenaresse
Ananda Hagens heeft in 2008 succesvol haar studie pedagogiek afgerond. Tijdens haar studie en mede dankzij haar ervaring in de kinderopvang heeft ze een passie voor…
LEES MEER
Eva
EvaAlgemeen manager
Sinds september 2016 werkt Eva bij Curious Kids als Algemeen manager. Zij stuurt de andere managers aan en zij is voor hen het aanspreekpunt.

Tijdens haar studies Pedagogiek en de Ipabo werkte Eva met veel plezier als invalkracht op verschillende kinderdagverblijven in Amsterdam. Na haar studietijd is zij werkzaam geweest in het onderwijs en in de jeugdzorg. Toch merkte ze dat zij haar draai niet helemaal kon vinden en ze besloot om haar hart te volgen en weer in de sector kinderopvang aan het werk te gaan. Eva is verantwoordelijk om de vertrouwde Curious Kids visie, die excellent beoordeeld wordt door de GGD-inspectie, in stand te houden. Het belangrijkste van een goede kinderopvang is wat haar betreft dat de kinderen in een veilige, warme omgeving zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen en daarnaast enorm veel plezier hebben op de kinderopvang.

Sayako
Sayako Algemeen en kwaliteitsmanager
Sayako kwam er op jonge leeftijd achter dat kinderen haar passie zijn. In 2007 heeft ze de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk behaald, waarbinnen ze diverse stages heeft gelopen in de kinderopvang.

Door deze ervaringen wilde ze meer kennis over de ontwikkeling en opvoeding van een kind om hen nog beter te begrijpen, te kunnen observeren en te stimuleren bij alles wat zij willen ontdekken in het leven. In 2012 is zij afgestudeerd aan de HvA, opleiding Pedagogiek, waarin ze is gespecialiseerd in Opvoedingsondersteuning.

Na haar studie is ze direct gestart als pedagogisch medewerkster op een babygroep bij een kinderdagverblijf te Amsterdam, dit heeft ze drie jaar gedaan. Ze is hierna doorgegroeid als assistent manager van een groot kinderdagverblijf en een jaar later als vestigingsmanager van drie naschoolse opvanglocaties. Ze wilde meer leren binnen het werken in de kinderopvang en kwam er tijdens deze functies al snel achter dat ze over meer kwaliteiten beschikt, zoals het ondersteunen en leidinggeven aan PM’ers die net zoveel genieten van het werken met kinderen zoals zij dat altijd heeft gedaan.

In oktober 2016 is ze gestart op de nieuwe locatie in West als pedagogisch medewerkster binnen Curious Kids. De visie over opvang en daarbij de opvoeding & ontwikkeling van het jonge kind komen sterk overeen met de visie die ze de afgelopen jaren zelf heeft ontwikkeld. Na een maand op de nieuwe locatie in West te zijn gestart, heeft ze de mogelijkheid gekregen om haar management functie weer op te pakken als locatiemanager op de nieuwe locaties aan de van Woustraat en de Uiterwaardenstraat.
Inmiddels is ze werkzaam binnen Curious Kids als kwaliteitsmanager. Ze begeleidt en ondersteunt de locatiemanagers om de kwaliteit van de opvang hoog te houden en past het pedagogisch beleid en de protocollen aan wanneer nodig. Ze is bereikbaar voor PM’ers, locatiemanagers en ouders voor zowel praktische zaken die zich voordoen tijdens de opvang als vragen op pedagogisch vlak.

Sanne
SanneAlgemeen manager - Planning en Plaatsing
Sanne is sinds augustus 2013 werkzaam als manager bij Curious Kids. Daarvoor heeft zij als pedagogisch medewerkster gewerkt op een babygroep van Curious Kids.

Sinds zij onderdeel is van het management, werkt zij op de afdeling Plaatsing & Planning. Sinds 2020 hoort zij ook bij het Algemeen management team van Curious Kids. Sanne stuurt het team Plaatsing & Planning aan. Haar taken zijn onder andere het aanbieden van de kindplekken, het maken van de toekomst kindplanningen, geven van rondleidingen en het coördineren van eventuele nieuwe locaties van Curious Kids.

Daphne
DaphneAlgemeen manager - Personeelszaken
Daphne is sinds maart 2016 werkzaam bij Curious Kids als Personeelsmanager. Zij is verantwoordelijk voor het gehele personeelsmanagement.

Tijdens haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening is Daphne bij verschillende kinderdagverblijven werkzaam geweest, waar ze voornamelijk ervaring heeft opgedaan op baby- en dreumesgroepen. Daarnaast heeft ze stage gelopen als pedagogisch medewerker in het Emma Kinderziekenhuis. Tijdens haar werkzaamheden en haar studie kwam Daphne er achter dat ze ook veel interesse had in het management en de beleidsvoering. Na het behalen van haar SPH-diploma wilde ze zich daarom graag verder ontwikkelen. De masteropleiding Beleid, Communicatie en Organisatie sloot hier goed op aan en deze heeft Daphne in 2013 succesvol afgerond.

Planning & Plaatsing

Kim
KimManager Planning & Plaatsing
Kim is sinds 2017 in dienst bij Curious Kids op de afdeling Planning & Plaatsing. Samen met haar collega’s Patricia en Barbara draagt ze zorg voor de huidige en toekomstige planning van de groepen.

Nieuwe ouders komen bij hen terecht en zij helpen hen vervolgens verder bij het verkennen van Curious Kids door middel van een rondleiding op locatie. Wanneer ouders enthousiast zijn geworden, kijken zij samen naar de mogelijkheden voor een plaatsing bij Curious Kids. Ook kunnen ouders bij hen terecht voor het veranderen van dagen of bijvoorbeeld het overgaan naar een volgende groep.

Kim vindt het elke keer weer een mooie uitdaging om ouders kennis te laten maken met de werkwijze, visie en bijzonderheden als biologische voeding, kleine huiselijke groepen en duurzaam houten speelgoed. Om hen vervolgens net zo enthousiast te maken over Curious Kids als zij zelf is!

In 2015 heeft ze de opleiding Pedagogiek afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens haar studie heeft ze ervaring opgedaan in het werken met kinderen van verschillende leeftijden. Ze heeft stage gelopen op een ouder-kindgroep waar kinderen tussen de 0 en 4 jaar konden spelen en ouders terecht konden voor opvoedkundige vragen. Verder heeft ze een naschoolse opvang opgezet binnen een brede school, waar ze als leidster op de groep stond. Na een aantal jaar op de groep te hebben gewerkt binnen zowel de kinderopvang als de gehandicaptenzorg, zocht ze een functie achter de schermen, die nog steeds in verband staat met haar achtergrond. Deze nieuwe uitdaging vond ze bij Curious Kids.

Barbara
BarbaraManager Planning, Communicatie en Marketing
Sinds oktober 2016 is Barbara verantwoordelijk voor de communicatie en marketing bij Curious Kids. Tevens is zij het aanspreekpunt voor de dagelijkse kindbezetting en maandelijkse planning van alle groepen bij Curious Kids.

Ze streeft elke dag naar duidelijke communicatie met een positieve insteek, zowel naar haar collega’s als naar de ouders en kinderen toe. Haar werkzaamheden zijn onder andere het opzetten van marketingactiviteiten, het coördineren van de nieuwsbrief en social media kanalen en het organiseren van evenementen zoals de Curious Kids borrels.

Barbara heeft een diploma Communicatiewetenschap en een diploma Media, Informatie en Communicatie. Wat haar zo aanspreekt bij Curious Kids is de positiviteit die het bedrijf uitstraalt en de uitdagingen die er liggen op marcom gebied. Ze gelooft een waardevolle aanvulling in het managementteam te zijn met haar achtergrond en is daarnaast ook heel enthousiast om meer te leren over de kinderopvangbranche.

Vestigingsmanagers

Tara
TaraVestigingsmanager
Tara heeft de opleiding Pedagogisch Werker niveau 4 en HBO Pedagogiek afgerond. Pedagogiek is ze gaan studeren omdat ze “meer wilde”: meer verdieping, meer uitdaging en meer inhoud. Tijdens haar studie heeft ze als invalkracht gewerkt bij een kinderdagverblijforganisatie en na haar studie kreeg ze daar een baan aangeboden als pedagogisch medewerker.

Ze heeft met heel veel plezier gewerkt als PM’er op haar “eigen” groep. Wat ze het allerleukst vindt aan het werken op de groep is het kunnen uiten van je creativiteit, wat ze als vereiste ziet bij het werken met kinderen.

Wat ze zo geweldig vindt aan het werken met kinderen is dat kinderen een onbeschreven blad zijn: ze komen zo puur ter wereld en worden gevormd door hun omgeving; (mede-)opvoeders en PM’ers hebben hier een groot aandeel in. De snelle ontwikkeling van een kind fascineert haar. De unieke en afwisselende dagen hebben haar altijd aangesproken in haar werkzaamheden als PM’er. Bij Curious Kids kon zij zich verder ontwikkelen als vestigingsmanager. Haar ervaring als PM’er is goed inzetbaar in deze functie, omdat ze goed weet hoe het is om op de groep te staan. Communicatie vindt ze erg belangrijk en ze is voor de pedagogisch medewerkers een “soort pilaar”: een stevige back-up die handvatten, veiligheid, hulp en houvast biedt. Tara is verantwoordelijk voor de drie babygroepen de Rupsjes, de Vogeltjes en de Bijtjes in de Pijp.

Daniëlle
Daniëlle Vestigingsmanager
Daniëlle heeft de HBO opleiding Pedagogiek in 2017 afgerond. Tijdens deze opleiding heeft ze verschillende stages gelopen, geleerd om te werken in teamverband en om samen met de ouders te kijken en te overleggen over de ontwikkeling van het kind. Ze werkt graag met jonge kinderen en vindt het vooral heel interessant hoe ieder kind zich uniek en individueel ontwikkelt.

Haar visie op de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind is dat wanneer een kind op een positieve manier benaderd wordt, persoonlijke aandacht krijgt, zich veilig voelt en uitgedaagd wordt met betrekking tot het leren van nieuwe dingen, hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen op het eigen tempo en niveau. Met haar inlevingsvermogen, geduld, leergierigheid, betrouwbaarheid, enthousiasme en flexibiliteit kan ze de kinderen uitdagen om nieuwe dingen te leren en geeft ze hen een veilig gevoel geven. Danielle is sinds oktober 2017 werkzaam bij Curious Kids. Samen met Laurina is zij het aanspreekpunt voor ouders van de locaties die zij aanstuurt. Dit zijn dreumesgroepen de Kikkers en de Lieveheersbeestjes, en peuter(plus)groepen de Vlinders, de Libellen en de Bloemen in de Pijp.

Yasmine
Yasmine Vestigingsmanager
Yasmine heeft de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Ze heeft 3 jaar met veel plezier gewerkt bij een kinderopvang in Amstelveen. Hier heeft ze veel geleerd over het benaderen van kinderen. In augustus 2018 is ze gaan werken bij Curious Kids. Ze begon op de peutergroep als groepsverantwoordelijke.

Na een aantal maanden kwam de management functie voor de vestiging aan de Sophialaan vrij. Voor haar een uitdaging die zij met beide handen aanpakte. Momenteel werkt ze 2 dagen op de groep en de andere dagen op kantoor.

Het is voor haar een uitdaging om alle verschillende opvoedingen die bij elkaar komen te ondersteunen en te begeleiden waar nodig is. Ze vindt het belangrijk dat kinderen optimaal functioneren in een omgeving van respect, geduld en duidelijke afspraken. Gedeelde waarden thuis of bij de opvang scheppen een sfeer waarin kinderen zich veilig voelen, geliefd, begrepen en gewaardeerd.

Farisha
FarishaVestigingsmanager
Farisha is vanaf februari 2018 vestigingsmanager bij Curious Kids op de van Woustraat, waar ze 4 dagen per week aanwezig is voor de groepen op de Van Woustraat en de groepen op de Uiterwaardenstraat.

In 2006 heeft ze haar diploma Sociaal Dienstverlener behaald en in 2010 heeft ze de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening succesvol afgerond. Tijdens haar opleidingen heeft ze diverse specialisaties gevolgd, specifiek gericht op kinderen/jongeren, zoals multiculturele gezinsinterventies, signalering kindermishandeling en orthopedagogische hulpverlening.

Inmiddels is ze ruim 12 jaar werkzaam in de kinderopvang waar ze bij verschillende organisaties als PM’er op de groep ervaring heeft opgedaan in het begeleiden en verzorgen van kinderen en het bewaken en stimuleren van de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Ook heeft ze ervaring als Senior Pedagogisch Medewerker waarbij ze verantwoordelijk was voor het bewaken van het pedagogisch beleid en de uitvoering hiervan.

Bij Curious Kids biedt ze handvatten aan de pedagogisch medewerkers, stuurt ze hen aan en begeleidt ze hen om het optimale uit hunzelf en de kinderen te kunnen halen. Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling, veiligheid en plezier van kinderen, waarbij elk kind gelijke en positieve kansen krijgt is haar drijfveer om te werken binnen de kinderopvang.

Linda
LindaVestigingsmanager
Linda is vestigingsmanager van alle groepen op de Amaliastraat. Linda heeft een afgeronde SPH opleiding (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en ruim 14 jaar ervaring in de zorg en hulpverlening.

Haar voorkeur heeft altijd bij het werken met kinderen gelegen. Zij vindt hun ontwikkeling fascinerend. De ontwikkeling van het kind gaat vrijwel vanzelf en het is aan ons als omstaanders hen daarbij bij te staan. Dit kan door situaties te creëren, hulpmiddelen aan te bieden, gebeurtenissen te vertalen, handelingen aan te leren, etc. Zelf ontdekken voor kinderen vindt zij heel belangrijk. Zo komt de persoonlijkheid van het kind naar voren en kan het zijn nieuwsgierigheid belonen. Maar het vergroot ook de zelfredzaamheid wat leidt tot een verbetering in zelfvertrouwen.

Ieder kind is uniek en heeft een aparte aanpak nodig om het beste van zichzelf naar boven te laten komen. Daarom is Linda een voorstander van kleinschalige opvang. De kleinere groepen, huiselijke sfeer en de ontwikkelingsmogelijkheden zijn allemaal punten waar zij achter staat.

Haar ervaring in de kinderopvang, het speciaal onderwijs, de gehandicapte zorg, als ondernemer en als ouder hebben er voor gezorgd dat zij alle kanten van het verhaal kent. De zorgkwaliteit waarborgen is voor haar heel belangrijk.

Loes
LoesVestigingsmanager
Loes heeft de Hbo opleiding Pedagogiek en de Master Orthopedagogiek afgerond. Ze is toen gestart met het werken in de kinderopvang. Ze is begonnen als pedagogisch medewerker op een peutergroep en later combineerde zij dat met de functie van pedagogisch coach en beleidsmedewerker.

Naast ervaring vanuit haar opleidingen, stages en werk heeft zij ook ervaring opgedaan met kinderen in de sneeuw. Ze is namelijk skileraar geweest in Oostenrijk en heeft daar kinderen van 2 tot 14 jaar lesgegeven.

Kinderen zijn haar grote passie! Ze wordt gedreven door de onbevangenheid van het jonge kind. Voor hen een veilige en liefdevolle omgeving creëren waarin zij nieuwsgierig zijn naar het leven ziet Loes als een van haar levensdoelen. Haar kracht zit in werken vanuit haar gevoel, inlevingsvermogen en goed kijken en luisteren. Loes is vestigingsmanager van de locatie dichtbij de Zuidas. Zij zal regelmatig op babygroep de Beertjes en peutergroep de Sprinkhanen te vinden zijn.

Recruitment

Bart
BartRecruiter
Sinds november 2018 werkt Bart bij Curious Kids als recruiter. Hij is verantwoordelijk voor de werving van nieuwe medewerkers en het hele proces hieromheen.

Bart heeft een pedagogische achtergrond, en heeft 13 jaar in het basisonderwijs gewerkt. De laatste jaren is hij in zijn werk en privéleven steeds meer in aanraking gekomen met het recruitersvak en dit heeft hem doen besluiten om een carrièreswitch te maken en zijn baan als leerkracht op te geven. Hij richt zich op het recruiten van enthousiaste pedagogisch medewerkers en het verder uitbouwen van het aantrekkelijke imago dat Curious Kids heeft in de arbeidsmarkt.