Geschiedenis

Ananda Hagens heeft in 2008 succesvol haar studie pedagogiek afgerond. Tijdens haar studie en mede dankzij haar ervaring in de kinderopvang heeft ze een passie voor opvoeding, de ontwikkeling van het jonge kind en de benadering ervan ontwikkelt. Ze merkte dat er behoefte was aan kwalitatief goede kinderopvang. Haar visie en gedachten met betrekking tot de ontwikkeling van het jonge kind sloten hier goed op aan.

In augustus 2009 werd het idee geboren om een kinderdagverblijf te openen, waarin ze haar eigen pedagogische visie met alle bijbehorende aspecten kon uitdragen. Vol enthousiasme en plezier heeft ze in een aantal maanden het concept van Curious Kids uitgewerkt. Helaas bleek het daarna erg moeilijk te zijn om een goed pand te vinden dat aan alle eisen voldeed.

In de tussentijd heeft ze Curious Kids de Oppasservice opgezet. Hier is ze in augustus 2011 weer mee gestopt, zodat zij zich helemaal kon richten op de kinderdagverblijven.

Toen ze de kans kreeg om kinderdagverblijf Sweetie over te nemen heeft ze geen moment getwijfeld. Dit was het eerste pand van Curious Kids aan de Cornelis Trooststraat. Met veel passie en enthousiasme heeft ze ervoor gezorgd dat dit een Curious Kids kinderdagverblijf werd waar kwalitatief goede en kleinschalige kinderopvang wordt aangeboden.

Omdat kinderen het meest waardevolle zijn in het leven vindt ze een persoonlijke benadering enorm belangrijk. Ze beseft hoe belangrijk de keuze voor een kinderdagverblijf is. Met de expertise en kennis van het team van Curious Kids is ze ervan overtuigd dat Curious Kids een geweldige plek is waar een kindje zich de eerste vier levensjaren optimaal kan ontwikkelen.

Ananda Hagens

Ananda Hagens werd op 17 Maart 1985 geboren in Scherpenzeel. Al op jonge leeftijd had zij een enorme affiniteit met kinderen. Vanaf haar twaalfde paste ze al op bij verschillende gezinnen. Op zeventienjarige leeftijd vertrok zij voor een jaar naar de Verenigde Staten om daar te studeren. Daar besefte zij dat ze van het werken met kinderen haar beroep wilde maken. Tijdens haar laatste jaar HAVO werkte Ananda via de thuiszorg bij verschillende gezinnen. Dit motiveerde haar om HBO-pedagogiek te gaan studeren in Amsterdam.

Tijdens deze studie bleek algauw dat organiseren en regelen bij Ananda in het bloed zat. Zo heeft zij vier jaar in de kwaliteitscommissie gezeten en is ze voorzitter geweest van de opleidingscommissie. Een eigen onderneming kon uiteindelijk dus ook niet uitblijven.

Tijdens haar studie heeft Ananda veel ervaring opgedaan in het werken met kinderen. Zo heeft ze op een kinderdagverblijf en basisschool als pedagogisch medewerker gewerkt, ontwikkelingsprojecten in Amsterdam Zuidoost opgezet en kinderen met autisme in een orthopedagogische praktijk begeleid. Daarnaast werkte ze voor verschillende gezinnen als professionele nanny.

Door deze jarenlange ervaring en kennis is Ananda ervan overtuigd dat ze genoeg inzicht heeft gekregen in de ontwikkeling van kinderen, beleidsvoering en managementvaardigheden.