Kinderopvang Amsterdam Zuid

Kinderdagverblijf Curious Kids opent vanaf 1 augustus 2019 haar eerste vestiging in Amsterdam Zuid aan de Sophialaan 51! De kinderopvang aan de Sophialaan is een baby/dreumes groep en een peutergroep. Het totaal aantal kinderen dat hier dagelijks opgevangen wordt is 14.

Op onze baby/dreumes groep verblijven kinderen vanaf 3 maanden tot ongeveer 2 jaar. Er worden op deze groep per dag maximaal 8 kinderen opgevangen. Bij een maximale bezetting zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig. De ruimte is helemaal ingericht voor baby’s en dreumesen. Zo staat er binnen een snoezelbox met een geïntegreerd verwarmd waterbed. Hierin kunnen baby’s volledig ontspannen. Daarnaast zijn er veel materialen aanwezig die de ontwikkeling van de jonge baby en dreumes stimuleren.

Op de peutergroep verblijven per dag maximaal 6 kinderen van 1,5 tot 4 jaar oud. Deze ruimte is helemaal ingericht voor de peuters en er is veel uitdagend en educatief speelgoed aanwezig. Ook zijn er themahoeken en is er een peuterholletje waar ze in kunnen spelen. Ook de tuin is ingericht voor deze leeftijdsgroep.

Curious Kids biedt in Amsterdam Zuid twee kleinschalige groepen. Alle voeding is uitsluitend biologisch en vers. De kinderen krijgen dagelijks een verse gestoomde maaltijd met 5 soorten biologische groenten. Er wordt veel met de kinderen ondernomen en er worden extra activiteiten geboden. Zo krijgen alle kinderen (ook de baby/dreumes groep) elke week zowel yoga- als muziekles door een externe professional. De peuters gaan wekelijks op stap met de elektrische bakfiets naar bijvoorbeeld musea, Artis, theater, grote speeltuinen of de kinderboerderij.

Door gebruik te maken van unieke snoezelmaterialen, houten kruiptoestellen, leren loopspiegels en kruipmodules worden de baby’s en dreumesen zowel binnen als in de tuin dagelijks uitgedaagd om zich lichamelijk verder te ontwikkelen.

Onze voordelen

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

De Snoezelbox is bedoeld voor baby’s die in de sensomotorische en pre-operationele fase (Piaget) zitten. In deze periode ligt de nadruk van cognitief functioneren voornamelijk op de motorische reacties en op de sensorische input. Centraal staan de zintuigen en het handelen. Er is nog geen tot nauwelijks sprake van denken in de strikte zin van het woord.

De Snoezelbox heeft als ondergrond een verwarmd geïntegreerd waterbed. Hierdoor wordt het maximale gehaald uit actie-reactie effect. Snoezelen in de box zorgt ervoor dat baby’s zich optimaal kunnen ontspannen.De bubble-untis vormen een constante bron van zachte trillingen, beweging en kleuren. Voor het kind is dit een rustgevende combinatie van prikkels voor de tast en het zicht. De spiegels aan de zijkant maken het kind bewust van zichzelf en van zijn motorische mogelijkheden. Het zal aanzetten tot bewegingsactie en het proberen te ‘onderzoeken’ van zichzelf.

Door het snoezelen in de box zie je bijvoorbeeld dat een huil baby stoppen met huilen en dat een gespannen baby zich helemaal ontspant. Met snoezelen kun je jonge kinderen prikkelen en stimuleren om waar te gaan nemen en zich bekend en veilig te gaan voelen met hun eigen mogelijkheden.

Ieder kind bij Curious Kids heeft zijn eigen overdracht boekje. In dit boekje schrijven de pedagogisch medewerkers dagelijks korte stukjes over alles wat de kinderen bij ons mee maken. Het wordt als zeer prettig ervaren door de ouders om aan het einde van de dag thuis rustig te lezen welke avonturen hun kind die dag heeft beleefd en welke ontwikkelingsgebieden die dag gestimuleerd zijn. Ook de ouders kunnen in dit boekje schrijven. Op hun beurt vinden onze pedagogisch medewerkers dat ook erg leuk. Daarnaast heeft ieder kind een eigen plakboek waar de leidsters alle knutsels en foto’s inplakken van de kinderen. Dit boek krijgen ouders mee zodra het kindje overgaat naar een volgende groep. Een hele leuke herinnering voor later!

Op onze babygroep werken wij met infrarood camerasystemen om de slapende baby’s nauwlettend in de gaten te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Ook hebben alle bedjes op deze groepen aerosleep matrasjes. Hier kunnen baby’s altijd doorheen blijven ademen als ze zich onverhoeds omdraaien. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

Deze locatie beschikt over een tuin waar alle kinderen naar hartenlust elke dag kunnen spelen en ontdekken. In de tuin is een apart gedeelte voor de baby’s gemaakt zodat ook zij rustig kunnen kruipen en ontdekken zonder te worden gestoord door de peuters. Er zijn veel speeltoestellen aanwezig en voor de peuters is er een kleine speeltuin gemaakt waar ze kunnen spelen. Er is voor elke leeftijdsgroep gepast speelgoed in de tuin aanwezig.

Iedere week komt er een yoga- en muziekdocent langs op de groep om een les van een half uur te verzorgen voor de kinderen. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Tijdens de muziekles luisteren de baby’s naar de liedjes die de muziekdocent speelt en zingt, en kunnen ze lekker om zich heen kijken terwijl ze bij de pedagogisch medewerker op schoot zitten en meewiegen. De peuters kunnen zelf actief meedoen tijdens de muziekles.

Lees hier alles over de babyyoga en lees hier alles over de muziekles.

De locatie

aanmelden

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Speelgoedbeurs

[14-02-2020] Eind januari zijn 3 kantoormedewerkers naar de speelgoedbeurs in Duitsland geweest. Nürnberg organiseert [...]