Kinderopvang Amsterdam West en De Baarsjes

Nieuws! Kinderdagverblijf Curious Kids heeft 1 oktober 2016 haar eerste vestiging in Amsterdam Baarsjes/West aan de Chasséstraat 75h geopend!

Curious Kids Kinderenopvang is al jaren een kleinschalige, excellente en hoog kwalitatieve kinderopvang binnen Amsterdam Zuid.  Door het bieden van jaren constante kwaliteit en een duidelijke visie kan Curious Kids vanaf 1 oktober 2016 ook de kinderen in Amsterdam West deze unieke, warme en kleinschalige vorm van kinderopvang  bieden.

Curious Kids kinderopvang West/Baarsjes biedt net als in Amsterdam Zuid unieke kinderopvang binnen kleinschalige groepen met overwegend hoog opgeleidde leidsters.
Alle voeding is uitsluitend biologisch en vers. De kinderen krijgen dagelijks een verse gestoomde maaltijd met 5 soorten biologische groenten. Er wordt veel met de kinderen ondernomen en er worden veel extra activiteiten geboden. Zo krijgen alle kinderen. (ook de baby/dreumes groep) elke week zowel yoga als muziekles door een externe professional.
De peuters gaan wekelijks op stap met de Stint naar bijvoorbeeld musea, Artis, theater, grote speeltuinen of de kinderboerderij.
Door gebruik te maken van unieke snoezel materialen, houten kruiptoestellen, lerenloop spiegels en kruipmodules worden de baby’s en dreumesen zowel binnen als in de tuin dagelijks uitgedaagd om zich lichamelijk verder te ontwikkelen.
Daarnaast gaat Curious Kids vanaf september 2016 van start op de peutergroepen met een uniek eigen ontwikkel stimulatie methodiek. Dit programma is ontwikkeld door een logopedist, pedagoog en orthopedagoog en sluit aan bij de pedagogische visie van Curious Kids.
Voor meer informatie over het beleid en dagindeling van Curious Kids verwijzen wij naar ons Pedagogisch beleidsplan.

Onze voordelen

Uit onderzoek is gebleken dat er binnen Amsterdam West/de Baarsjes een groot aanbod is aan kinderdagverblijven maar dat hiervan maar 15 procent “groen” is, ofwel excellent bevonden door de GGD Amsterdam. Velen zijn helaas geel of oranje en er is bij deze kinderdagverblijven in mindere of meerdere mate reden tot zorg van de GGD.
Voor meer informatie over risico gestuurd toezicht en de betekenis van kleurtoekenning klik op de volgende link.
Curious Kids vindt het zeer belangrijk om aan ouders te allen tijde de belofte te kunnen doen dat wij WEL overal aan voldoen en waarmaken wat we beloven. Wij kunnen dan ook met trots zeggen dat alle 8 locaties in Amsterdam Zuid volledig “groen” zijn en excellent bevonden door de GGD. Sinds de start in 2010.

Hieronder vindt u de linken naar het inspectie rapporten van deze locatie:
inspectierapport-curious-kids-baarsjes-b-v

baarsjes-bv-5154_12_2016-jaarlijks-wijziging

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

Het kinderdagverblijf in West ligt in de levendige Baarsjes tegenover een gezellig plein en naast een school. Het kinderdagverblijf bestaat uit twee ruime horizontale groepen die beide volledig zijn ingericht voor baby’s/dreumesen en voor peuters. Met duurzame houten toestellen en materialen, snoezel waterbed voor baby’s en een waanzinnige tuin van 200m2 is deze locatie een hele fijn plek om te verblijven. De huiselijke en warme uitstraling van de groepen maakt dat de kinderen zich er prettig en “thuis” voelen.
De tuin is uniek groot wat de mogelijkheid beidt om veel met de kinderen naar buiten te gaan. De peuters hebben hun eigen moestuin waar ze zelf hun eigen biologische groentes kunnen oogsten.

Deze locatie beschikt over een enorme tuin waar alle kinderen naar hartenlust elke dag kunnen spelen en ontdekken. In de tuin is een apart gedeelte voor de baby’s gemaakt zodat ook zij rustig kunnen kruipen en ontdekken zonder te worden gestoord door de peuters. Er zijn veel speeltoestellen aanwezig en voor de peuters is er een kleine verkeerstuin gemaakt waar ze lekker kunnen scheuren met verschillen autootjes. Ook hebben de peuters een eigen echte moestuin waar ze zelf hun groentes kunnen verbouwen en oogsten. Het is een unieke groene oase midden in de stad.

Binnen deze vestiging zullen twee kleinschalige horizontale groepen komen een baby/dreumesgroep de Zonnetjes en een peutergroep de kaboutertjes.
De zonnetjes groep bestaat uit kinderen tussen de 8 weken en 2 jaar. In deze groep zitten maximaal 9 kinderen per dag die dagelijks worden opgevangen door 2 ervaren leidsters. De kaboutertjes groep bestaat uit kinderen tussen de 2 en 4 jaar. In deze groep worden dagelijks maximaal 10 kinderen opgevangen door 2 ervaren leidsters. 6 maanden na de openingsdatum zal er per groep ook nog dagelijks 1 stagiaire extra worden ingezet om de twee pedagogisch medewerkers te ondersteunen.

Vanaf oktober zullen we starten met een groep boven (begane grond) met maximaal 10 kinderen (afhankelijk van de leeftijd). Vanaf de start zullen hier een paar maanden kinderen worden opgevangen tussen de 0-4 jaar een verticale groep. (Dit is louter voor de start periode)
Er wordt gestreefd om vanaf januari 2017 met beide groepen te gaan werken. De zonnetjes zullen verblijven in de ruime Souterrain verdieping en de kaboutertjes op de begane grond verdieping. Beide ruimtes zijn geschikt om meer kinderen op te vangen. Echter is het concept van Curious Kids kleine persoonlijke groepen waardoor wij het maximum van 9 en 10 kinderen per dag aanhouden. Er is dan ook veel binnen speel en bewegingsruimte voor de kinderen.
Mochten wij eerder of later met 2 groepen gaan werken zullen ouders en geïnteresseerde ouders hier tijdig van op de hoogte worden gebracht.
Afhankelijk van de aanmeldingen zal de groep kaboutertjes starten met kinderen vanaf 18 maanden. Zodra na 6 maanden de kinderen de leeftijd van 2 jaar hebben bereikt, uiterlijk vanaf juli 2017, zullen er geen kinderen van onder de 2 jaar binnen deze groep meer worden toe gelaten.

Uit onderzoek is gebleken dat bijna alle omliggende kinderdagverblijven van Curious Kids West/Baarsjes werken met zeer grote verticale groepen. 14 en vaak ook 16 kinderen binnen één groep met verschillen in leeftijd tussen 8 weken en 4 jaar zijn het meest voorkomend in deze buurt.
Binnen de visie van Curious Kids kan er alleen zoveel mogelijk uit de kinderopvang worden gehaald door leeftijdsgebonden activiteiten te ondernemen. Kinderen tussen de 0 en 2 hebben hele andere behoeftes dan kinderen tussen de 2 en 4. Hun fysieke mogelijkheden en belevingswerelden liggen ver uit elkaar. Ook de eet en slaapgewoontes verschillen significant.
Daarbij hebben ze ook andere communicatie, spel en creatieve behoefte en ondersteuning nodig.
Met de peuters wil je bijvoorbeeld elke dag lekker naar buiten en op pad. Dit kan met een peutergroep. Als er ook baby’s in een groep bij zitten die bijvoorbeeld 2 of drie keer slapen lukt het vaak niet om aan de behoefte van deze peuters te voldoen.
Daarnaast geloven wij erin dat baby’s zich rustig op de grond, op matten en kleden, lichamelijk moeten kunnen ontwikkelen zonder “gestoord” te worden door drukke spelende peuters. Zeker op een babygroep staat rust en regelmaat zeer centraal. Kortom er zitten veel voordelen aan horizontale groepen, zeker als je deze zoals Curious Kids, ook nog eens zeer klein houdt.

Curious Kids West/Baarsjes bestaat uit twee groepen die beiden een vast team van drie pedagogisch medewerkers hebben. Per groep werkt er minimaal een fulltime HBOer (Pedagogiek/MWD/SPH) Daarnaast is er een fulltime locatie manager die ook een kindgerichte HBO opleiding heeft afgerond en naast haar management functie ook meedraait op de groepen.

De drie pedagogisch medewerkers die starten in oktober 2016 zullen nadat er twee groepen worden gevormd verdeeld worden over deze twee groepen zodat de kinderen en ouders niet ineens aan allemaal nieuwe gezichten hoeven te wennen maar dat een van de vertrouwde leidsters blijft.

• Unieke kleinschalige kinderopvang groepjes.
• Het enige kinderdagverblijf in West met een peutergroep van maar 10 kinderen.
• Horizontale en kleine groepen.
• Veel individuele aandacht voor uw kind.
• Warme en huiselijke sfeer binnen de groepen.
• Curious Kids heeft al 6 jaar excellente inspecties door de GGD.
• Uitsluitend biologische en suikervrije voeding.
• Elke dag een verse gestoomde warme maaltijd met 5 soorten biologische groenten.
• Wij bereiden de maaltijden elke dag zelf vers dus niet door een externe cateraar. Verser kan dus niet.
• Warme maaltijd al mogelijk vanaf 5 maanden.
• Wekelijks yoga lessen voor baby’s dreumesen en peuters
• Wekelijks muziek lessen voor baby’s dreumesen en peuters
• Wekelijks uitstapjes met de peutergroep met de Stint naar Artis, Musea, kinderboerderij en grote speeltuinen.
• Unieke buitenruimte van 200m2
• Een grote eigen moestuin voor de peuters.
• Buiten baby lounge voor de allerkleinste in de tuin.
• Snoezel waterbed voor baby’s.
• Louter houten en duurzame materialen.
• Een uniek en eigen ontwikkel stimulatie methodiek voor kinderen van 0 tot 4 jaar.
• Hoogopgeleide pedagogische begeleiding.
• Dagelijks handgeschreven verhaaltjes over de dag van je kind.
• Gedurende de dag leuke foto updates via je persoonlijke Curious Kids APP
• Twee keer per jaar een ontwikkeling evaluatie van uw kindje.
• Een pedagogisch coach in huis.
• Cursussen en workshops voor ouders zoals EHBO, positief opvoeding en voeding voor kids.
• Ruime openingstijden 07:30 tot 18:30.
• En nog veel meer…

De locatie

[google-map-v3 width=”321″ height=”375″ zoom=”15″ maptype=”roadmap” mapalign=”center” directionhint=”false” language=”default” poweredby=”false” maptypecontrol=”false” pancontrol=”false” zoomcontrol=”false” scalecontrol=”false” streetviewcontrol=”false” scrollwheelcontrol=”false” draggable=”false” tiltfourtyfive=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkermashupbubble=”false” addmarkerlist=”Chasséstraat 75h 1057 JA Amsterdam{}6-default.png{}Locatie Amsterdam West / De Baarsjes” bubbleautopan=”true” showbike=”false” showtraffic=”false” showpanoramio=”false”]

aanmelden

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Speelgoedbeurs

[14-02-2020] Eind januari zijn 3 kantoormedewerkers naar de speelgoedbeurs in Duitsland geweest. Nürnberg organiseert [...]

er]