Kinderopvang Amsterdam West

Kinderdagverblijf Curious Kids heeft in oktober 2016 haar eerste vestiging in Amsterdam West aan de Chasséstraat 75h geopend. Op deze locatie hebben we een baby/dreumesgroep en een peutergroep, deze zitten samen in één pand. Op de baby/dreumesgroep zitten per dag maximaal 10 kinderen met een leeftijd van 3 maanden tot 2 jaar en op de peutergroep verblijven per dag maximaal 12 kinderen van 1,5 tot 4 jaar oud.

Curious Kids kinderopvang West biedt net als in Amsterdam de Pijp unieke kinderopvang binnen kleinschalige groepen met dagelijks vaste leidsters. Alle voeding is uitsluitend biologisch en vers. De kinderen krijgen dagelijks een verse gestoomde maaltijd met 5 soorten biologische groenten, koolhydraten zoals rijst, aangevuld met vis, ei of tofu.

Er wordt veel met de kinderen ondernomen en er worden veel extra activiteiten geboden. Zo krijgen alle kinderen van beide groepen elke week yoga- en muziekles door een externe professional. De peuters gaan wekelijks op stap met de Stint naar bijvoorbeeld musea, Artis, theater, grote speeltuinen of de kinderboerderij.

Door gebruik te maken van unieke snoezelmaterialen, houten kruiptoestellen, leren loopspiegels en kruipmodules worden de baby’s en dreumesen zowel binnen als in de tuin dagelijks uitgedaagd om zich lichamelijk verder te ontwikkelen. Voor meer informatie over het beleid en dagindeling van Curious Kids verwijzen wij naar ons Pedagogisch beleidsplan.

Onze voordelen

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

Het kinderdagverblijf in West ligt in de levendige Baarsjes tegenover een gezellig plein en naast een school. Het kinderdagverblijf bestaat uit twee horizontale groepen die beide volledig zijn ingericht voor baby’s/dreumesen en voor peuters. Met duurzame houten toestellen en materialen, een snoezelwaterbed voor baby’s en een waanzinnige tuin van 200m2 is deze locatie een hele fijn plek om te verblijven. De huiselijke en warme uitstraling van de groepen maakt dat de kinderen zich er prettig en “thuis” voelen. De tuin is uniek groot wat de mogelijkheid biedt om veel met de kinderen naar buiten te gaan. De peuters hebben hun eigen moestuin waar ze zelf hun eigen biologische groentes kunnen oogsten.

Deze locatie beschikt over een enorme tuin waar alle kinderen naar hartenlust elke dag kunnen spelen en ontdekken. In de tuin is een apart gedeelte voor de baby’s gemaakt zodat ook zij rustig kunnen kruipen en ontdekken zonder te worden gestoord door de peuters. Er zijn veel speeltoestellen aanwezig en voor de peuters is er een kleine verkeerstuin gemaakt waar ze lekker kunnen spelen met verschillende autootjes. Ook hebben de peuters een eigen  moestuin waar ze zelf hun groentes kunnen verbouwen en oogsten.

Binnen deze vestiging zijn twee kleinschalige horizontale groepen: baby/dreumesgroep de Zonnetjes en peutergroep de Kaboutertjes. Bij de Zonnetjes worden per dag maximaal 10 kinderen van 3 maanden tot 2 jaar opgevangen. Bij een maximale bezetting zijn er 3 pedagogisch medewerkers aanwezig. Bij de Kabouters worden dagelijks 12 peuters opgevangen. Hier zijn de kinderen tussen de 2 en 4 jaar. Bij een maximale bezetting zijn er 2 pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven er naar om voor de babygroep een team van vier vaste pedagogisch medewerkers te hebben en voor de peutergroep een vast team van drie pedagogisch medewerkers. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen.

• Unieke kleinschalige kinderopvang;
• Het enige kinderdagverblijf in Amsterdam West met een peutergroep van maar 12 kinderen;
• Meer individuele aandacht voor uw kind;
• Warme en huiselijke sfeer binnen de groepen;
• Curious Kids heeft al 9 jaar excellente inspecties door de GGD;
• Uitsluitend biologische en suikervrije voeding;
• Elke dag een verse gestoomde warme maaltijd met 5 soorten biologische groenten;
• Wij bereiden de maaltijden elke dag vers dus niet door een externe cateraar;
• Warme maaltijd al mogelijk vanaf 5 maanden;
• Wekelijks yogales voor de kinderen;
• Wekelijks muziekles voor de kinderen;
• Wekelijks uitstapjes voor de peutergroep met de Stint naar Artis, Musea, kinderboerderij en speeltuinen;
• Unieke buitenruimte van 200m2;
• Snoezelwaterbed voor baby’s;
• Dagelijks handgeschreven verhaaltjes over de dag van uw kind;
• Twee keer per jaar een ontwikkelingsevaluatie van uw kindje.

De locatie

aanmelden

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Speelgoedbeurs

[14-02-2020] Eind januari zijn 3 kantoormedewerkers naar de speelgoedbeurs in Duitsland geweest. Nürnberg organiseert [...]