Dagritme en uitstapjes

Dagritme

In de ochtend verwelkomen we de kinderen op de groep. We “openen” de dag gezamenlijk in een kringetje. Om half 10 eten we fruit aan tafel en drinken we water. Hierna gaan we op pad met de Stint of doen een activiteit op de groep, zoals dansen, zingen, knutselen of een spel. Om 12 uur eten we een warme biologische lunch met verschillende groentes, koolhydraten zoals rijst en vis, ei of tofu.

Na de lunch gaan sommige peuters slapen. De andere peuters kunnen vrij spelen op de groep of in de tuin. Wanneer iedereen weer wakker is, doen we een groepsactiviteit, zoals knutselen, buiten spelen, koekjes bakken, etc. Daarna eten we gezamenlijk een cracker en lezen we vaak een boek. Tot slot kan er gespeeld worden totdat de papa’s en mama’s  komen ophalen.

Uitstapjes van de peuterplusgroep

In de zomer gaan we elke week met de kinderen naar Artis. Daar gaan we picknicken op een kleedje en uiteraard gezellig samen naar alle dieren kijken. In het kabouterbos doen we vaak een speurtocht met de kinderen waar we op zoek gaan naar alle kaboutertjes. In Nemo zien en ontdekken we allemaal interessante dingen en doen we allerlei experimenten.

Ook gaan we geregeld op bezoek bij verschillende kinderboerderijen. Als het lekker weer is gaan we in het park spelen of zijn we te vinden in het pierenbadje. Daarnaast doen we ook veel activiteiten op de groep zoals samen koken, knutselen en bewegingsspelletjes. Elke week komt de yoga- en muziekjuf bij ons op bezoek voor een lesje.