Peuterplusgroep De Bloemetjes

Curious kids heeft gemerkt dat kinderen van 3 jaar veelal toe zijn aan meer uitdaging. Aan de ene kant hebben ze een grotere concentratieboog, waardoor ze langer en aandachtiger aan activiteiten kunnen deelnemen. Aan de andere kant raken ze sneller verveeld, waardoor ze om nieuwe uitdagingen vragen. Over het algemeen zijn 3-jarige peuters hele nieuwsgierig mensjes, die het liefst de hele dag door willen leren en ontdekken. Curious kids biedt voor deze kinderen een groep aan, waar zij tot aan de dag dat ze naar de basisschool gaan, kunnen spelen. Net zoals bij alle andere groepen zijn de randvoorwaarden een veilige en duidelijke dagstructuur, met de 3 R’s.

Door de kleinere groep (maximaal 12 peuters) ontstaat er een hechte groepsdynamiek en prille vriendschappen. Het is leuk en leerzaam om hier op in te spelen met groepsactiviteiten. Met elkaar groeien ze mee naar dat moment waarop ze naar “de grote school” gaan. Op 3-jarige leeftijd kunnen peuters ook steeds meer begrijpen.

We werken daarom naast het thematisch werken (wat we op Curious Kids in alle groepen doen) bij de Peuterplusgroep ook met 5 dag thema’s; Bakken en koken, Tuinieren en natuur, Begrijpen met je handen, CreaBea knutseldag en Bewegen en fantaseren. Elke dag wordt er een bijpassende activiteit met de kinderen gedaan.

Iedere dag, bij een maximale bezetting, zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig, zij zullen gedurende de hele dag zorg dragen voor de peuters en hun ontwikkeling stimuleren. De groep is helemaal zo ingericht, dat de oudere peuters hier kunnen spelen en ondertussen ook leren. Er is uitdagend en educatief speelgoed aangeschaft om de kinderen tot op de laatste dag te inspireren en ondertussen ook voor te bereiden op het basisonderwijs. Een voorbeeld daarvan is spelenderwijs kennis maken met letters en cijfers, zonder daar streefdoelen aan te koppelen.

Eenmaal op de basisschool is er geen ruimte meer voor middagslaapjes, hier spelen wij op in door de peuters langzaamaan te laten wennen aan het schoolritme. In plaats van aparte slaapkamers, zoals bij de andere groepen, hebben we er voor gekozen om een loungeruimte te creëren, waar de peuters een kort slaapje kunnen doen.

Onze voordelen

Iedere dag van de week wordt een ander thema en dus andere activiteit aangeboden. Is ‘’Bakken en koken’’ de ene week op maandag, dan is het de week daarna op de dinsdag enzovoort. Zo komen alle kinderen in de groep de verschillende thema’s regelmatig tegen. Onze thema’s en voorbeelden van bijpassende activiteiten zijn:

 1. Bakken en koken; zelf brood bakken en jam maken, bezoek aan de kaasboerderij, picknicken in het park, etc.
 2. Tuinieren en natuur; zelf moestuin behouden, bezoek aan bloementuin, naar Artis, etc.
 3. Begrijpen met je handen (ontdekken van materialen); bezoek aan het atelier, samen zien, voelen en ontdekken met knopen, blikken, potjes, etc.
 4. Crea Bea Knutsel dag; schilderen, plakken, kleien, bezoek aan museum, bezoek aan pottenbakkerij, etc.
 5. Bewegen en fantaseren; dansen, verkleden, bezoek aan theater, voorleesochtend in de bieb, etc.

De groep heeft twee vaste pedagogisch medewerkers. Het rooster wordt 2 maanden vooraf al geplanned dus als ouder weet je altijd precies wie er op welke dag werkt. Als ouder zal je bij Curious Kids nooit een vreemd gezicht zien! Alle pedagogisch medewerkers zijn tenminste 18 jaar oud en hebben werkervaring.  70% van onze pedagogisch medewerkers heeft een HBO opleiding voltooid. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Peuterplusgroep de Bloemetjes.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. De kinderen krijgen bij ons een warme biologische lunch. Lees meer over ons voedingsbeleid.

De peuterplus groep heeft een buitenruimte met verschillende speelmaterialen. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Er staat een zandbak, er is een glijbaan, een speelrups en we hebben veel fietsjes en autootjes.  Stoepkrijten kan ook overal dus de tuin is vaak een mooie kleurenparade!

Onze peutergroepen en dreumesgroepen zijn relatief klein bij Curious Kids. De peuterplusgroep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Elke dag staan er twee vaste  pedagogische medewerkers en een stagiaire op de groepen. Dit betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen klein zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, en de zindelijkheidstraining wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

Volgens ons is het erg belangrijk dat peuters veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we een elektrische bolderkar (Stint) waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij bijna iedere dag op pad naar bijvoorbeeld:

 • Het Sarphatipark
 • Het Beatrixpark
 • Weteringcircuit speeltuin
 • Museumplein
 • Kinderboerderij de Pijp
 • Voorleesochtenden bij de bibliotheek
 • Poppentheater in Oost
 • NEMO
 • Manage

Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters en een aantal van de dreumesen naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer in Artis is geweest.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele Peuterplusplekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
Gratis inschrijven

Inspectierapport de Bijtjes

Het GGD inspectierapport voor baby-groep de Bijtjes is beschikbaar! Bekijk het hier: GGD rapport de [...]

Surfkids

Wij zijn trotste sponsor van Surfkids!

Voorleesweken

Het belang van voorlezen is algemeen bekend en je kan er niet vroeg genoeg [...]