Peutergroep de Molletjes

Op de kinderopvanglocatie aan de Uiterwaardenstraat 87-89 in Amsterdam de Rivierenbuurt hebben wij een baby/dreumes groep en een peutergroep. Op onze peutergroep verblijven per dag maximaal 14 kinderen van 1,5 tot 4 jaar oud. Deze ruimte is helemaal ingericht voor de peuters en er is veel uitdagend en educatief speelgoed aanwezig. Ook de tuin is ingericht voor deze leeftijdsgroep.

Zo staat er een speelhuisje, zijn er verschillende fietsjes, is er een glijbaantje en een zandbak. Er staan hier actieve pedagogisch medewerkers op de groep die de kinderen stimuleren zichzelf te ontplooien maar ze ook de ruimte te geven om zelf de materialen om zich heen te ontdekken. Curious Kids biedt op deze locatie een leuke, uitdagende en leerzame plek om het kind zich te laten ontplooien tot volgroeid schoolgaand kind.

Onze voordelen

Curious Kids heeft er heel bewust voor gekozen om onze groepen kleiner te houden dan is toegestaan. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 14 peuters in plaats van het toegestane aantal van 16 kinderen. Wij vinden dat kinderen in zo’n grote groep niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is het lastiger om activiteiten met de kinderen te ondernemen in grote groepen. Door de kleinschaligheid van de Curious Kids groepen is er meer persoonlijke aandacht voor de kinderen door onze pedagogische medewerkers. Ook heerst er veel rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleinere groepen van Curious Kids als een groot pluspunt gezien.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven ernaar om een vast team van drie pedagogisch medewerkers per peutergroep te hebben. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Peutergroep de Molletjes.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees meer over ons voedingsbeleid.

Bij een maximale bezetting staan elke dag twee vaste pedagogische medewerkers op de groep. Dit betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen klein zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Onder andere het leren herkennen van letters en cijfers, de zindelijkheidstraining en woordjes leren wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

Volgens ons is het erg belangrijk dat peuters veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we grote bolderkarren en elektrische bakfietsen waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij een paar keer per week op pad naar bijvoorbeeld:

  • Het Amstelpark
  • Het Beatrixpark
  • Weteringcircuit speeltuin
  • Kinderboerderij de Pijp
  • Voorleesochtenden in de bibliotheek

Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters en een aantal van de dreumesen naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer in Artis is geweest.

De locatie

aanmelden

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Speelgoedbeurs

[14-02-2020] Eind januari zijn 3 kantoormedewerkers naar de speelgoedbeurs in Duitsland geweest. Nürnberg organiseert [...]