Babygroep De Musjes

Op de Kinderopvanglocatie aan de Uiterwaardenstraat 87-89 in Amsterdam de Rivierenbuurt hebben wij een baby/dreumes groep en een peutergroep. Op onze baby/dreumes groep verblijven kinderen vanaf 3 maanden tot ongeveer 2 jaar. Per dag worden hier maximaal 9 kinderen opgevangen. Er zijn elke dag twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig.  De ruimte is helemaal ingericht voor baby’s en dreumesen. Zo staat er binnen een snoezelbox met een geïntegreerd verwarmd waterbed. Hierin kunnen baby’s volledig ontspannen. Daarnaast zijn er veel materialen aanwezig die de ontwikkeling van de jonge dreumesen stimuleert.

Buiten is een grote grondbox aanwezig, zodat de jonge baby’s zich ook buiten lekker vrij kunnen bewegen en op zachte matten rond kunnen kruipen. De dreumesen kunnen dan vrij spelen in de tuin, in de zandbak, op de fiets of met de speelrups. Ook zijn er in de buitenruimte passende materialen voor alle kinderen aanwezig. De pedagogisch medewerkers die op de groep staan hebben jarenlange ervaring in het werken met jonge kinderen. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn de kern woorden voor deze groep.

Onze voordelen

Op deze groep werken twee vaste pedagogisch medewerkers. Het rooster wordt 2 maanden vooraf al gepland dus als ouder weet je altijd precies wie er op welke dag werkt. Als ouder zal je bij Curious Kids nooit een vreemd gezicht zien! Alle pedagogisch medewerkers zijn tenminste 18 jaar oud en hebben werkervaring. 70% van onze pedagogisch medewerkers heeft een HBO opleiding voltooid. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Babygroep de Musjes.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

De Snoezelbox is bedoeld voor baby’s die in de sensomotorische en pre-operationele fase (Piaget) zitten. In deze periode ligt de nadruk van cognitief functioneren voornamelijk op de motorische reacties en op de sensorische input. Centraal staan de zintuigen en het handelen. Er is nog geen tot nauwelijks sprake van denken in de strikte zin van het woord.

De Snoezelbox heeft als ondergrond een verwarmd geïntegreerd waterbed. Hierdoor wordt het maximale gehaald uit actie-reactie effect. Snoezelen in de box zorgt ervoor dat baby’s zich optimaal kunnen ontspannen.De bubble-untis vormen een constante bron van zachte trillingen, beweging en kleuren. Voor het kind is dit een rustgevende combinatie van prikkels voor de tast en het zicht. De spiegels aan de zijkant maken het kind bewust van zichzelf en van zijn motorische mogelijkheden. Het zal aanzetten tot bewegingsactie en het proberen te ‘onderzoeken’ van zichzelf. Aan het plafons hangt een grote spiegel met led verlichting die van kleur veranderd. Dit is voor het kind fascinerend en ontspannend om te zien.

In de Snoezelbox zit een massage unit. Dit geeft trillingen af op het ritme van muziek, voor baby’s is dit heel erg ontspannend. In de box zitten geïntegreerde boxjes waar rustgeven muziek uit kan komen.

Door het snoezelen in de box zie je bijvoorbeeld dat een huil baby stoppen met huilen en dat een gespannen baby zich helemaal ontspant. ‘Met snoezelen kun je jonge kinderen prikkelen en stimuleren om waar te gaan nemen en zich bekend en veilig te gaan voelen met hun eigen mogelijkheden.

Ieder kind bij Curious Kids heeft zijn eigen overdracht boekje. In dit boekje schrijven de pedagogisch medewerkers dagelijks verhalen over alles wat de kinderen bij ons mee maken. Het wordt als zeer prettig ervaren door de ouders om aan het einde van de dag thuis rustig te lezen welke avonturen hun kind die dag heeft beleefd en welke ontwikkelingsgebieden die dag gestimuleerd zijn. Ook de ouders kunnen in dit boekje schrijven! Op hun beurt vinden onze pedagogisch medewerkers dat ook erg leuk. Daarnaast heeft ieder kind een eigen plakboek waar de leidsters alle knutsels en foto’s inplakken van de kinderen. Dit boek krijgen ouders mee zodra het kindje overgaat naar een volgende groep. Een hele leuke herinnering voor later!

Op onze baby- en dreumesgroep werken wij met infrarood camera systemen om de slapende baby’s en dreumesen nauwlettend in de gaten te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een groot scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Ook hebben alle bedjes op deze groepen aerosleep matrasjes. Hier kunnen baby’s altijd doorheen blijven ademen als ze zich onverhoeds omdraaien. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

Omdat we een aparte babylocatie hebben voor de allerkleinsten hebben we ook een grote aparte buitenruimte voor de baby’s. Dit is erg prettig en geeft zowel voor de pedagogisch medewerkers als de kinderen veel rust. In de tuin van de babygroep staat een grote buitenbox van 12 vierkante meter. Voor de allerkleinsten staan campingbedjes onder een grote parasol waar de baby’s lekker buiten in kunnen slapen of liggen. De babytuin is ongeveer 75 vierkante meter.
Iedere week komt er een yoga- en muziekdocent langs op de groep om een les van een half uur te verzorgen voor de baby’s. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Baby yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Tijdens de muziekles luisteren de baby’tjes naar de liedjes die de muziekdocent speelt en zingt, en kunnen ze lekker om zich heen kijken terwijl ze bij de pedagogisch medewerker op schoot zitten en meewiegen.

Lees hier alles over de babyyoga en lees hier alles over de muziekles.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
Gratis inschrijven

Inspectierapport de Bijtjes

Het GGD inspectierapport voor baby-groep de Bijtjes is beschikbaar! Bekijk het hier: GGD rapport de [...]

Surfkids

Wij zijn trotste sponsor van Surfkids!

Voorleesweken

Het belang van voorlezen is algemeen bekend en je kan er niet vroeg genoeg [...]