Babygroep de Musjes

Op de kinderopvanglocatie aan de Uiterwaardenstraat 87-89 in Amsterdam de Rivierenbuurt hebben wij een baby/dreumes groep en een peutergroep. Op onze baby/dreumes groep verblijven kinderen vanaf 3 maanden tot ongeveer 2 jaar. Per dag worden hier maximaal 10 kinderen opgevangen. Er zijn elke dag twee tot drie vaste pedagogisch medewerkers aanwezig.  De ruimte is helemaal ingericht voor baby’s en dreumesen. Zo staat er binnen een snoezelbox met een geïntegreerd verwarmd waterbed. Hierin kunnen baby’s volledig ontspannen. Daarnaast zijn er veel materialen aanwezig die de ontwikkeling van de jonge baby en dreumes stimuleert.

Buiten in de tuin kunnen de kinderen zich lekker vrij bewegen en op zachte matten rond kruipen. De dreumesen kunnen vrij spelen in de tuin, in de zandbak, op de fiets of met ander speelmateriaal. Al het speelmateriaal is aangepast op de leeftijden van de kinderen van deze groep. De pedagogisch medewerkers die op de groep staan hebben ervaring met het werken met jonge kinderen. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn de kernwoorden voor deze groep.

Onze voordelen

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven ernaar om een vast team van vier pedagogisch medewerkers per babygroep te hebben. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Babygroep de Musjes.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

De snoezelbox is bedoeld voor baby’s die in de sensomotorische en pre-operationele fase (Piaget) zitten. In deze periode ligt de nadruk van cognitief functioneren voornamelijk op de motorische reacties en op de sensorische input. Centraal staan de zintuigen en het handelen. Er is nog geen tot nauwelijks sprake van denken in de strikte zin van het woord.

De snoezelbox heeft als ondergrond een verwarmd geïntegreerd waterbed. Hierdoor wordt het maximale uit actie-reactie effect gehaald. Snoezelen in de box zorgt ervoor dat baby’s zich optimaal kunnen ontspannen.De bubble-untis vormen een constante bron van zachte trillingen, beweging en kleuren. Voor het kind is dit een rustgevende combinatie van prikkels voor de tast en het zicht. De spiegels aan de zijkant maken het kind bewust van zichzelf en van zijn motorische mogelijkheden. Het zal aanzetten tot bewegingsactie en het proberen te ‘onderzoeken’ van zichzelf.

Door het snoezelen in de box zie je bijvoorbeeld dat een huilbaby stopt met huilen en dat een gespannen baby zich helemaal ontspant. Met snoezelen kun je jonge kinderen prikkelen en stimuleren om waar te gaan nemen en zich bekend en veilig te gaan voelen met hun eigen mogelijkheden.

Ieder kind bij Curious Kids heeft zijn eigen overdracht boekje. In dit boekje schrijven de pedagogisch medewerkers dagelijks korte stukjes over alles wat de kinderen bij ons mee maken. Het wordt als zeer prettig ervaren door de ouders om aan het einde van de dag thuis rustig te lezen welke avonturen hun kind die dag heeft beleefd en welke ontwikkelingsgebieden die dag gestimuleerd zijn. Ook de ouders kunnen in dit boekje schrijven. Op hun beurt vinden onze pedagogisch medewerkers dat weer erg leuk. Daarnaast heeft ieder kind een eigen plakboek waar de leidsters alle knutsels en foto’s inplakken van de kinderen. Dit boek krijgen ouders mee zodra het kindje overgaat naar een volgende groep. Een hele leuke herinnering voor later!

Op onze babygroepen werken wij met infrarood camerasystemen om de slapende baby’s nauwlettend in de gaten te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een groot scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Ook hebben alle bedjes op deze groepen aerosleep matrasjes. Hier kunnen baby’s altijd doorheen blijven ademen als ze zich onverhoeds omdraaien. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

Iedere week komt er een yoga- en muziekdocent langs op de groep om een les van een half uur te verzorgen voor de baby’s. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Baby yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Tijdens de muziekles luisteren de baby’tjes naar de liedjes die de muziekdocent speelt en zingt, en kunnen ze lekker om zich heen kijken terwijl ze bij de pedagogisch medewerker op schoot zitten en meewiegen.

Lees hier alles over de babyyoga en lees hier alles over de muziekles.

De locatie

aanmelden

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Speelgoedbeurs

[14-02-2020] Eind januari zijn 3 kantoormedewerkers naar de speelgoedbeurs in Duitsland geweest. Nürnberg organiseert [...]