Peutergroep De Vlinders

Het kinderdagverblijf aan de Ceintuurbaan 216 is een dreumes/peutergroep. Hier zullen kinderen van 2 tot 4 jaar verblijven. Deze  ruimte is helemaal ingericht voor dreumesen en peuters.  Er zal veel uitdagend en educatief speelgoed aanwezig zijn. Ook zijn er themahoeken en is er een peuterholletje waar ze in kunnen spelen. De buitenruimte is ook ingericht voor deze leeftijd.

Zo staat er een speelhuisje, verschillende fietsjes, een glijbaantje en zandbakken. Er staan hier actieve pedagogisch medewerkers op de groep die de kinderen de hele dag stimuleren zichzelf te ontplooien maar ze ook de ruimte geven om zelf de materialen om zich heen te ontdekken. Curious Kids biedt op deze locatie een leuke, uitdagende en leerzame plek om het kind zich te laten ontplooien tot volgroeid schoolgaand kind.

Onze voordelen

Curious Kids heeft er heel bewust voor gekozen om onze groepen kleiner te houden dan is toegestaan. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 12 peuters in plaats van het toegestane aantal van ongeveer 14 kinderen. Wij vinden dat kinderen in zo’n grote groep niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is het lastiger om dingen met de kinderen te ondernemen in grote groepen. Door de kleinschaligheid van de Curious Kids groepen is er meer persoonlijke aandacht voor de kinderen van onze pedagogische medewerkers. Ook heerst er veel rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleinere groepen als een groot pluspunt gezien van Curious Kids.

Op elke groep staan vaste gezichten. Elke groep heeft twee en maximaal vier vaste pedagogisch medewerkers. Het rooster wordt 2 maanden vooraf al geplanned dus als ouder weet je altijd precies wie er op welke dag werkt. Als ouder zal je bij Curious Kids nooit een vreemd gezicht zien! Alle pedagogisch medewerkers zijn tenminste 18 jaar oud en hebben werkervaring.  70% van onze pedagogisch medewerkers heeft een HBO opleiding voltooid. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Peutergroep de Vlinders.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees meer over ons voedingsbeleid.

De peutergroep en de dreumesgroep hebben beiden een grote buitenruimte met verschillende speelmaterialen. Beide tuinen zijn ongeveer 75 vierkante meter. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Er staan verschillende zandbakken, er is een glijbaan, een speelrups en we hebben veel fietsjes en autootjes.  Stoepkrijten kan ook overal dus de tuin is vaak een mooie kleurenparade!

De peutergroep en dreumesgroep zijn relatief klein bij Curious Kids. De peutergroep bestaat uit maximaal 12 kinderen en de dreumesgroep uit maximaal 10 kinderen. Elke dag staan er twee vaste pedagogische medewerkers en een stagiaire op de groepen. Dit betekent dat er meer ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen kleiner zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, de zindelijkheidstraining, leren kruipen, lopen en woordjes leren wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

Volgens ons is het erg belangrijk dat peuters veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we grote bolderkarren waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij een paar keer per week op pad naar bijvoorbeeld:

  • Het Sarphatipark
  • Het Beatrixpark
  • Weteringcircuit speeltuin
  • Museumplein
  • Kinderboerderij de Pijp
  • Voorleesochtenden bij de bibliotheek
  • Poppentheater in Oost

Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters en een aantal van de dreumesen naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer in Artis is geweest.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele Peuterplekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
Gratis inschrijven

Inspectierapport de Bijtjes

Het GGD inspectierapport voor baby-groep de Bijtjes is beschikbaar! Bekijk het hier: GGD rapport de [...]

Surfkids

Wij zijn trotste sponsor van Surfkids!

Voorleesweken

Het belang van voorlezen is algemeen bekend en je kan er niet vroeg genoeg [...]