Peutergroep de Libellen

He kinderdagverblijf aan de Cornelis Trooststraat 47 BG is een peutergroep. Hier spelen kinderen vanaf 2 jaar. Per dag bij een maximale bezetting zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig. De groep is helemaal zo ingericht, zodat de peuters hier kunnen spelen. Er is uitdagend en educatief speelgoed aangeschaft om de fijne en grove motoriek te stimuleren.

De buitenruimte is helemaal ingericht zodat de peuters hier ook met verschillende materialen kunnen spelen. Ook op deze peutergroep zullen de pedagogisch medewerkers de groep de hele dag stimuleren om zichzelf te ontplooien, maar zij zullen hen ook de ruimte geven om zelf materialen om zich heen te ontdekken. Curious Kids biedt ook op deze locatie een leuke, uitdagende en leerzame plek om het kind zich te laten ontplooien tot volgroeid schoolgaand kind.

Onze voordelen

Curious Kids heeft er heel bewust voor gekozen om onze groepen kleiner te houden. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 12 peuters in plaats van het toegestane aantal van 16 kinderen. Wij vinden dat kinderen in zo’n grote groep niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is het lastiger om dingen met de kinderen te ondernemen in grote groepen. Door de kleinschaligheid van de Curious Kids groepen is er meer persoonlijke aandacht voor de kinderen van onze pedagogische medewerkers. Ook heerst er meer rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleinere groepen van Curious Kids als een groot pluspunt gezien.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven ernaar om een vast team van drie pedagogisch medewerkers per peutergroep te hebben. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Peutergroep de Libellen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees meer over ons voedingsbeleid.

De peutergroep heeft een grote buitenruimte met verschillende speelmaterialen. De tuin is ongeveer 75 vierkante meter. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Er staan zandbakken, er is een glijbaan, een speelrups en we hebben fietsjes en autootjes. Stoepkrijten kan overal dus de tuin is vaak een mooie kleurenparade!

De peutergroep is relatief klein bij Curious Kids. De peutergroep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Elke dag staan er twee vaste pedagogische medewerkers en zo vaak mogelijk is een stagiaire op de groepen. Dit betekent dat er meer ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen kleiner zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, de zindelijkheidstraining, leren kruipen, lopen en woordjes leren wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

Volgens ons is het erg belangrijk dat peuters veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we grote bolderkarren waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij een paar keer per week op pad naar bijvoorbeeld:

  • Het Sarphatipark
  • Het Beatrixpark
  • Weteringcircuit speeltuin
  • Museumplein
  • Kinderboerderij de Pijp
  • Voorleesochtenden bij de bibliotheek
  • Poppentheater in Oost

Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters en een aantal van de dreumesen naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer naar Artis is geweest.

De locatie

aanmelden

We hebben nog enkele Peuterplekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Inspectierapport de Bijtjes

Het GGD inspectierapport voor baby-groep de Bijtjes is beschikbaar! Bekijk het hier: GGD rapport de [...]

Surfkids

Wij zijn trotste sponsor van Surfkids!