Dreumesgroep de Kikkertjes

Het kinderdagverblijf aan de Cornelis Trooststraat 79 is een dreumesgroep. Het is een horizontale groep en hier verblijven kinderen vanaf 1 tot ongeveer 2,5 jaar. De ruimte is ingericht voor de nieuwsgierige dreumes. Het speelgoed is aangepast op de leeftijd en er is veel uitdagend bouw- en speelmateriaal om de grove en fijne motoriek te stimuleren. In de buitenruimte zijn lage fietsjes, kruiwagentjes en zandbakken aanwezig. Ook zijn er zachte matten waar buiten op gespeeld kan worden.

De pedagogisch medewerkers hebben ervaring in het werken met dreumesen en ondernemen regelmatig activiteiten met hen. De dreumesen leren hier de eerste woordjes, leren het lopen goed onder de knie te krijgen en leren om samen te spelen in groepsverband. De pedagogisch medewerkers maken regelmatig uitstapjes met de dreumesen naar bijvoorbeeld het park, de Albert Cuyp en de kinderboerderij om samen de dieren en de natuur te ontdekken.

Onze voordelen

Er is door Curious Kids heel bewust gekozen de groepen kleiner te houden dan maximaal is toegestaan. Onze dreumesgroep bestaat uit maximaal 10 dreumesen in plaats van het toegestane aantal van 12 kinderen. Wij vinden dat kinderen in zo’n grote groep niet voldoende de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is het lastiger om activiteiten te ondernemen met de kinderen in z’n grotere groep. Door de kleinschaligheid van onze groepen is er meer persoonlijke aandacht voor de kinderen. Ook heerst er meer rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleine groepen van Curious Kids als een zeer groot pluspunt gezien.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven ernaar om een vast team van vier pedagogisch medewerkers per babygroep te hebben. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Dreumesgroep de Kikkertjes.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijden omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. De kinderen krijgen bij ons een warme biologische lunch. Lees meer over ons voedingsbeleid.

De dreumesgroep heeft een ruime buitenruimte met verschillende speelmaterialen. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Er is onder andere een zandbak, glijbaan, trampoline, speelrups en we hebben veel fietsjes en autootjes. Stoepkrijten kan ook overal dus de tuin is vaak een mooie kleurenparade!

De dreumesgroep is relatief klein bij Curious Kids. De dreumesgroep bestaat uit maximaal 10 kinderen. Elke dag staan er bij een maximale bezetting twee vaste pedagogische medewerkers op de groep. Dit betekent dat er meer ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er meer tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er boekjes gelezen. Omdat de groepen kleiner zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, de zindelijkheidstraining, leren kruipen, lopen en woordjes leren wordt bij ons individueel gestimuleerd.

Op onze baby- en dreumesgroep werken wij met infrarood camerasystemen om de slapende baby’s en dreumesen nauwlettend in de gaten  te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

De locatie

aanmelden

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
aanmelden

Speelgoedbeurs

[14-02-2020] Eind januari zijn 3 kantoormedewerkers naar de speelgoedbeurs in Duitsland geweest. Nürnberg organiseert [...]