Peutergroep de Uiltjes

Het kinderdagverblijf aan de Sophialaan 51 heeft twee kleinschalige groepen: een baby-/dreumesgroep en een peutergroep. Het totaal aantal kinderen dat hier dagelijks opgevangen wordt is 14.

Op de peutergroep verblijven per dag maximaal 7 kinderen van 1,5 tot 4 jaar oud. Deze ruimte is helemaal ingericht voor de peuters en er is veel uitdagend en educatief speelgoed aanwezig. Er zijn themahoeken op de groep ingericht, er is een peuterholletje waar ze in kunnen spelen en ook de tuin is ingericht voor deze leeftijdsgroep.

Alle voeding is zoals op alle Curious Kids groepen uitsluitend biologisch en vers. De kinderen krijgen dagelijks een verse gestoomde maaltijd met verschillende soorten biologische groenten. Er wordt veel met de kinderen ondernomen en er worden extra activiteiten geboden. De peuters gaan wekelijks op stap met de elektrische bakfiets naar bijvoorbeeld musea, Artis, theater, speeltuinen of de kinderboerderij.

lees het laatste GGD Inspectierapport

Met plezier naar de creche

Doordat mijn kind met plezier naar de crèche gaat, ben ik ook blij. Jullie doen veel met de kinderen, en helpen en ondersteunen de ouders. Daar ben ik dankbaar voor.

Anoniem

De leidsters zijn stuk voor stuk toppers!

We zijn zeer tevreden over Curious Kids. Ons eerste kind zit hier nu bijna een jaar en we merken dat hij zich hier veilig voelt en goed kan ontwikkelen. De leidsters zijn stuk voor stuk toppers!

Blij met de goede zorg

Ik breng mijn kleintje nu 6 maanden naar de crèche en doe dit met heel veel plezier. De leidsters zijn erg lief en hij vind het dan ook heel fijn om naar de crèche te gaan. Ik word de hele dag op de hoogte gehouden hoe het gaat via foto’s en tekstjes. Kleine verhaaltjes in het dagboekje zijn ook altijd erg leuk om te lezen. Als er iets op de groep gebeurd of er is een kindje ziek, worden wij daar goed van op de hoogte gebracht. Ik ben super blij met de goede zorg van de meiden bij Curious Kids.

Lieve leidsters

We zijn zeer tevreden over Curious Kids; lieve leidsters die zeer begaan zijn met de kindjes en hen actief stimuleren. Creativiteit wordt ge-support middels muziekles / yoga en we zijn blij met de biologische maaltijden.

The best around

Very very happy with the day-care – it is very expensive but definitely the best around.

Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al het personeel heeft ervaring in het werken in de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een EHBO-diploma voor kinderen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

Ieder kind bij Curious Kids heeft zijn eigen overdrachtsboekje. In dit boekje schrijven de pedagogisch medewerkers dagelijks korte stukjes over alles wat de kinderen bij ons mee maken. Het wordt als zeer prettig ervaren door de ouders om aan het einde van de dag thuis rustig te lezen welke avonturen hun kind die dag heeft beleefd en welke ontwikkelingsgebieden die dag gestimuleerd zijn. Ook de ouders kunnen in dit boekje schrijven. Op hun beurt vinden onze pedagogisch medewerkers dat ook erg fijn. Daarnaast heeft ieder kind een eigen plakboek waar de leidsters alle knutsels en foto’s inplakken van de kinderen. Dit boek krijgen ouders mee zodra het kindje overgaat naar een volgende groep. Een leuke herinnering voor later!

Volgens ons is het erg belangrijk dat peuters veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we grote bolderkarren waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij een paar keer per week op pad naar bijvoorbeeld:

  • Het Vondelpark;
  • Museumplein;
  • Kinderboerderij;
  • Voorleesochtenden bij de bibliotheek;
  • Theatervoorstellingen.

Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters en een aantal van de dreumesen naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer naar Artis is geweest.

Iedere week komt er een yoga- en muziekdocent op de groep langs om een les van 20-30 minuten te verzorgen voor de kinderen. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. De peuters kunnen zelf actief meedoen tijdens de muziekles met zingen en muziek maken.

Curious Kids heeft er heel bewust voor gekozen om de groepen kleiner te houden dan is toegestaan. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 7 peuters in plaats van het toegestane aantal van 16 kinderen. Door de kleinschaligheid van de Curious Kids groepen is er meer persoonlijke aandacht voor de kinderen van onze pedagogische medewerkers. Ook heerst er meer rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleinere groepen van Curious Kids als een groot pluspunt gezien.

Dagritme

Regelmaat is belangrijk voor een jong kind. Daarom zien onze dagen er altijd gestructureerd uit.

lees meer

Buitenspelen

Al onze vestigingen hebben een buitenruimte, waardoor de kleintjes bij goed weer buiten kunnen zijn.

lees meer

Vestigingsmanager

Yasmine heeft de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Ze heeft 3 jaar met veel plezier gewerkt bij een kinderopvang in Amstelveen. Hier heeft ze veel geleerd over het benaderen van kinderen. In augustus 2018 is ze gaan werken bij Curious Kids. Ze begon op de peutergroep als groepsverantwoordelijke.

Na een aantal maanden kwam de management functie voor de vestiging aan de Sophialaan vrij. Voor haar een uitdaging die zij met beide handen aanpakte. Momenteel werkt ze 2 dagen op de groep en de andere dagen op kantoor.

Het is voor haar een uitdaging om alle verschillende opvoedingen die bij elkaar komen te ondersteunen en te begeleiden waar nodig is. Ze vindt het belangrijk dat kinderen optimaal functioneren in een omgeving van respect, geduld en duidelijke afspraken. Gedeelde waarden thuis of bij de opvang scheppen een sfeer waarin kinderen zich veilig voelen, geliefd, begrepen en gewaardeerd.

Bekijk de pedagogisch medewerkers

[ff id="1"]