Baby- en dreumesgroep de Eendjes

Het kinderdagverblijf aan de Sophialaan 51 heeft twee kleinschalige groepen: een baby-/dreumesgroep en een peutergroep. Het totaal aantal kinderen dat hier dagelijks opgevangen wordt is 14.

Op onze baby-/dreumes groep verblijven kinderen vanaf 3 maanden tot ongeveer 2 jaar. Er worden op deze groep per dag maximaal 8 kinderen opgevangen. Bij een maximale bezetting zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig. De ruimte is helemaal ingericht voor baby’s en dreumesen. Zo staat er binnen een snoezelbox met een geïntegreerd verwarmd waterbed. Hierin kunnen baby’s volledig ontspannen. Daarnaast zijn er veel materialen aanwezig die de ontwikkeling van de jonge baby en dreumes stimuleren.

Alle voeding is zoals bij alle andere Curious Kids groepen uitsluitend biologisch en vers. De kinderen krijgen dagelijks een vers gestoomde maaltijd met verschillende soorten biologische groenten. Er wordt veel met de kinderen ondernomen en er worden extra activiteiten geboden. Zo krijgen alle kinderen (ook de allerjongsten) elke week zowel yoga- als muziekles door een externe professional. De peuters gaan wekelijks op stap met de elektrische bakfiets naar bijvoorbeeld musea, Artis, theater, speeltuinen of de kinderboerderij.

Door gebruik te maken van unieke snoezelmaterialen, houten kruiptoestellen, leren loopspiegels en kruipmodules worden de baby’s en dreumesen zowel binnen als in de tuin dagelijks uitgedaagd om zich lichamelijk verder te ontwikkelen.

Lees het laatste ggd inspectierapport

Fijne keuze met Curious Kids

Onze 7 maanden jonge dochter vindt het ontzettend leuk bij Curious kids. Met een lach brengen we haar weg en halen haar weer op 🙂 Vanaf het begin voelt het vertrouwd. Er is ruimte voor ontwikkeling en vooral plezier. Men neemt de tijd voor een goede overdracht en worden goed op de hoogte gehouden gedurende de dag. Een fijne keuze hebben we gemaakt met Curious Kids!

Extra’s als dans-, muziek- en yogales

Wat ik pluspunten van Curious Kids vindt zijn de gezonde warme maaltijden en de extra’s als dans-, muziek- en yogales.

De leidsters zijn stuk voor stuk toppers!

We zijn zeer tevreden over Curious Kids. Ons eerste kind zit hier nu bijna een jaar en we merken dat hij zich hier veilig voelt en goed kan ontwikkelen. De leidsters zijn stuk voor stuk toppers!

Goede begeleiding

Het is een fijne opvang waar goede begeleiding is en mooie nette ruimtes voor de kinderen. De begeleidsters hebben kennis en zijn lief voor de kinderen. Er zijn voldoende activiteiten voor de kinderen zoals de yoga- en muzieklessen. Daarnaast lekker buiten spelen en op pad door de Pijp.

Top kinderdagverblijf!!!

Top kinderdagverblijf!!! Breng mijn zoontje er met een gerust hart heen, dankzij de leuke lieve en jonge leidsters.

Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven ernaar om op deze groep een vast team van drie pedagogisch medewerkers per babygroep te hebben. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al het personeel heeft ervaring in het werken in de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een EHBO-diploma voor kinderen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

De snoezelbox is bedoeld voor baby’s die in de sensomotorische en pre-operationele fase (Piaget) zitten. In deze periode ligt de nadruk van cognitief functioneren voornamelijk op de motorische reacties en op de sensorische input. Centraal staan de zintuigen en het handelen. Er is nog geen tot nauwelijks sprake van denken in de strikte zin van het woord.

De snoezelbox heeft als ondergrond een verwarmd geïntegreerd waterbed. Hierdoor wordt het maximale uit actie-reactie effect gehaald. Snoezelen in de box zorgt ervoor dat baby’s zich optimaal kunnen ontspannen. De bubble-untis vormen een constante bron van zachte trillingen, beweging en kleuren. Voor de baby is dit een rustgevende combinatie van prikkels voor de tast en het zicht. De spiegels aan de zijkant maken het kind bewust van zichzelf en van de motorische mogelijkheden. Het zal aanzetten tot bewegingsactie en het proberen te ‘onderzoeken’ van zichzelf.

Door het snoezelen in de box zie je bijvoorbeeld dat een huilbaby kan stoppen met huilen en dat een gespannen baby zich helemaal ontspant. Met snoezelen kun je jonge kinderen prikkelen en stimuleren om waar te gaan nemen en zich bekend en veilig te gaan voelen met hun eigen mogelijkheden.

Ieder kind bij Curious Kids heeft zijn eigen overdrachtsboekje. In dit boekje schrijven de pedagogisch medewerkers dagelijks korte stukjes over alles wat de kinderen bij ons mee maken. Het wordt als zeer prettig ervaren door de ouders om aan het einde van de dag thuis rustig te lezen welke belangrijke momenten er die dag zijn geweest en welke ontwikkelingsgebieden die dag gestimuleerd zijn. Ook de ouders kunnen in dit boekje schrijven. Op hun beurt vinden onze pedagogisch medewerkers dat weer erg fijn. Daarnaast heeft ieder kind een eigen plakboek waar de leidsters alle knutsels en foto’s inplakken van de kinderen. Dit boek krijgen ouders mee zodra het kindje overgaat naar een volgende groep. Een leuke herinnering voor later!

Op onze babygroepen werken wij met infrarood camerasystemen om de slapende baby’s nauwlettend in de gaten te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Ook hebben alle bedjes op deze groepen aerosleep hoeslakens. Hier kunnen baby’s altijd doorheen blijven ademen als ze zich onverhoeds omdraaien of graag op hun buik slapen. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

Iedere week komt er op de groep een yoga- en muziekdocent langs om een lesje van 20-30 minuten voor de baby's te verzorgen. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Baby yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Tijdens de muziekles luisteren de baby'tjes naar de liedjes die de muziekdocent speelt en zingt, en kunnen zij lekker om zich heen kijken terwijl ze bij de pedagogisch medewerker op schoot zitten en meewiegen.

Lees hier alles over de babyyoga en lees hier alles over de muziekles.

Dagritme

Regelmaat is heel belangrijk voor een jong kind. Daarom zien onze dagen er altijd gestructureerd uit.

lees meer

Buitenspelen

Al onze vestigingen hebben een buitenruimte, waardoor de kleintjes bij goed weer buiten kunnen zijn.

lees meer

Vestigingsmanager

Yasmine heeft de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond. Ze heeft 3 jaar met veel plezier gewerkt bij een kinderopvang in Amstelveen. Hier heeft ze veel geleerd over het benaderen van kinderen. In augustus 2018 is ze gaan werken bij Curious Kids. Ze begon op de peutergroep als groepsverantwoordelijke.

Na een aantal maanden kwam de management functie voor de vestiging aan de Sophialaan vrij. Voor haar een uitdaging die zij met beide handen aanpakte. Momenteel werkt ze 2 dagen op de groep en de andere dagen op kantoor.

Het is voor haar een uitdaging om alle verschillende opvoedingen die bij elkaar komen te ondersteunen en te begeleiden waar nodig is. Ze vindt het belangrijk dat kinderen optimaal functioneren in een omgeving van respect, geduld en duidelijke afspraken. Gedeelde waarden thuis of bij de opvang scheppen een sfeer waarin kinderen zich veilig voelen, geliefd, begrepen en gewaardeerd.

Bekijk de pedagogisch medewerkers

[ff id="1"]