Peuterplusgroep de Krekels

Op onze kinderopvanglocatie aan de Amaliastraat in Amsterdam West hebben we ook een peuterplusgroep. Op deze peuterplusgroep vangen wij maximaal 14 kinderen op vanaf 3 jaar tot de vierde verjaardag van het kind. Bij een maximale bezetting zijn er twee pedagogisch medewerkers aanwezig.

Curious kids heeft gemerkt dat kinderen van 3 jaar veelal toe zijn aan meer uitdaging. Aan de ene kant hebben ze een grotere concentratieboog, waardoor ze langer en aandachtiger aan activiteiten kunnen deelnemen. Aan de andere kant raken ze sneller verveeld, waardoor ze om nieuwe uitdagingen vragen. Over het algemeen zijn 3-jarige peuters hele nieuwsgierig mensjes, die het liefst de hele dag door willen leren en ontdekken. Curious Kids biedt voor deze kinderen een groep aan waar zij tot aan de dag dat ze naar de basisschool gaan, kunnen spelen. Net zoals bij alle andere groepen zijn de randvoorwaarden een veilige en duidelijke dagstructuur, met de 3 R’s.

Door de kleinere groep ontstaat er een hechtere groepsdynamiek en prille vriendschappen. Het is leuk en leerzaam om hier op in te spelen met groepsactiviteiten. Met elkaar groeien ze mee naar dat moment waarop ze naar “de grote school” gaan.

Op 3-jarige leeftijd kunnen peuters ook steeds meer begrijpen. We werken daarom naast het thematisch werken (wat we bij Curious Kids op alle groepen doen) bij de peuterplusgroep ook met vijf dagthema’s; Bakken & koken, Tuinieren & natuur, Begrijpen met je handen, CreaBea knutseldag en Bewegen & fantaseren. Elke dag wordt er een bijpassende activiteit met de kinderen gedaan.

De pedagogisch medewerkers zullen gedurende de hele dag zorg dragen voor de peuters en hun ontwikkeling stimuleren. De groep is helemaal zo ingericht, dat de oudere peuters hier kunnen spelen en ondertussen ook leren. Er is uitdagend en educatief speelgoed aangeschaft om de kinderen tot op de laatste dag te inspireren en ondertussen ook voor te bereiden op het basisonderwijs. Een voorbeeld daarvan is spelenderwijs kennis maken met letters en cijfers, zonder daar streefdoelen aan te koppelen.

Eenmaal op de basisschool is er geen ruimte meer voor middagslaapjes, hier spelen wij op in door de peuters langzaamaan te laten wennen aan het schoolritme. In plaats van aparte slaapkamers, zoals bij de andere groepen, hebben we er voor gekozen om een snoezelruimte te creëren, waar de peuters een kort slaapje kunnen doen of alleen even kunnen rusten.

Lees het laatste GGD Inspectierapport

Blij met de goede zorg

Ik breng mijn kleintje nu 6 maanden naar de crèche en doe dit met heel veel plezier. De leidsters zijn erg lief en hij vind het dan ook heel fijn om naar de crèche te gaan. Ik word de hele dag op de hoogte gehouden hoe het gaat via foto’s en tekstjes. Kleine verhaaltjes in het dagboekje zijn ook altijd erg leuk om te lezen. Als er iets op de groep gebeurd of er is een kindje ziek, worden wij daar goed van op de hoogte gebracht. Ik ben super blij met de goede zorg van de meiden bij Curious Kids.

Verry happy to have found Curious Kids

We are super happy to have found Curious Kids for our girls and are very happy with the teachers!! Keep up the amazing job you are doing to give love and development for our kids.

Veel vertrouwen

Goede communicatie richting ouders, betrokken en lieve pedagogisch medewerkers op de groep en echt een plek waar wij onze dochter met veel vertrouwen achterlaten elke ochtend en dat is voor ons het belangrijkste!

Dankbaar

Doordat mijn kind met plezier naar de crèche gaat, ben ik ook blij. Jullie doen veel met de kinderen, en helpen en ondersteunen de ouders. Daar ben ik dankbaar voor.

Top kinderdagverblijf!!!

Top kinderdagverblijf!!! Breng mijn zoontje er met een gerust hart heen, dankzij de leuke lieve en jonge leidsters.

Iedere dag van de week wordt een ander thema en dus andere activiteit aangeboden. Is ‘’Bakken & koken’’ de ene week op maandag, dan is het de week daarna op de dinsdag, enzovoort. Zo komen alle kinderen op de groep de verschillende thema’s regelmatig tegen. Onze thema's en voorbeelden van bijpassende activiteiten zijn:

 1. Bakken & koken; zelf brood bakken en jam maken, bezoek aan de kaasboerderij, picknicken in het park, etc.
 2. Tuinieren &  natuur; zelf moestuin behouden, bezoek aan bloementuin, naar Artis, etc.
 3. Begrijpen met je handen (ontdekken van materialen); bezoek aan het atelier, samen zien, voelen en ontdekken met knopen, blikken, potjes, etc.
 4. Crea Bea Knutseldag; schilderen, plakken, kleien, bezoek aan museum, bezoek aan pottenbakkerij, etc.
 5. Bewegen & fantaseren; dansen, verkleden, bezoek aan theater, voorleesochtend in de bieb, etc.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven naar een vast team van drie pedagogisch medewerkers per peutergroep. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en een EHBO-diploma voor kinderen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. De kinderen krijgen bij ons een warme biologische lunch. Lees meer over ons voedingsbeleid.

Bij een maximale bezetting staan elke dag twee vaste pedagogische medewerkers op de groep. Dit betekent dat er meer ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de uitstapjes is er tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen kleiner zijn (16 is toegestaan) kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, en de zindelijkheidstraining wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

De kinderen in deze groep zullen meer uitstapjes maken dan de andere groepen. Omdat ze allemaal wat ouder zijn en meer begrijpen zijn er veel meer mogelijkheden. Bij ieder thema horen verschillende uitstapjes. Naast de uitstapjes die gekoppeld worden aan de thema’s hebben we ook nog andere leerzame uitstapjes die we kunnen ondernemen, onderstaand een aantal voorbeelden:

 • De manege;
 • De brandweer;
 • De fietsenmaker;
 • Kijken op een grote school;
 • Naar museum NEMO;
 • De politie;
 • De voorleesdagen bij de bibliotheek;
 • Het theater;

We merken dat kinderen tussen de drie en vier jaar een natuurlijke nieuwsgierigheid krijgen naar letters en cijfers. Er wordt op alle groepen veel voorgelezen waardoor kinderen al vroeg in aanraking komen met letters op zich. Als ze ouder worden vinden ze het leuk om letters en cijfers te herkennen en hierover te praten of dit terug te laten komen binnen knutsel of teken activiteiten. Ook zijn hier veel leuke spelletjes in te bedenken waarin kinderen op speelse wijze letters en cijfers gaan herkennen, wat ze weer meenemen naar hun eerste basisschool jaar.

Dagritme

Regelmaat is belangrijk voor een jong kind. Daarom zien onze dagen er altijd gestructureerd uit.

lees meer

Buitenspelen

Al onze vestigingen hebben een buitenruimte, waardoor de kleintjes bij goed weer buiten kunnen zijn.

lees meer

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN RONDLEIDING AANVRAGEN

Vestigingsmanager

Linda is vestigingsmanager van alle groepen op de Amaliastraat. Linda heeft een afgeronde SPH opleiding (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en ruim 14 jaar ervaring in de zorg en hulpverlening. Haar voorkeur heeft altijd bij het werken met kinderen gelegen. Zij vindt hun ontwikkeling fascinerend. De ontwikkeling van het kind gaat vrijwel vanzelf en het is aan ons als omstaanders hen daarbij bij te staan.

Dit kan door situaties te creëren, hulpmiddelen aan te bieden, gebeurtenissen te vertalen, handelingen aan te leren, etc. Zelf ontdekken voor kinderen vindt zij heel belangrijk. Zo komt de persoonlijkheid van het kind naar voren en kan het zijn nieuwsgierigheid belonen. Maar het vergroot ook de zelfredzaamheid wat leidt tot een verbetering in zelfvertrouwen.

Ieder kind is uniek en heeft een aparte aanpak nodig om het beste van zichzelf naar boven te laten komen. Daarom is Linda een voorstander van kleinschalige opvang. De kleinere groepen, huiselijke sfeer en de ontwikkelingsmogelijkheden zijn allemaal punten waar zij achter staat.

Haar ervaring in de kinderopvang, het speciaal onderwijs, de gehandicapte zorg, als ondernemer en als ouder hebben er voor gezorgd dat zij alle kanten van het verhaal kent. De zorgkwaliteit waarborgen is voor haar heel belangrijk.