Peuterplusgroep de Bloemetjes

Curious kids heeft gemerkt dat kinderen van 3 jaar veelal toe zijn aan meer uitdaging. Aan de ene kant hebben ze een grotere concentratieboog, waardoor ze langer en aandachtiger aan activiteiten kunnen deelnemen. Aan de andere kant raken ze sneller verveeld, waardoor ze om nieuwe uitdagingen vragen. Over het algemeen zijn 3-jarige peuters hele nieuwsgierig mensjes, die het liefst de hele dag door willen leren en ontdekken. Curious kids biedt voor deze kinderen een groep aan, waar zij tot aan de dag dat ze naar de basisschool gaan, kunnen spelen. Net zoals bij alle andere groepen zijn de randvoorwaarden een veilige en duidelijke dagstructuur, met de 3 R’s.

Door de kleinere groep (maximaal 12 peuters) ontstaat er een hechte groepsdynamiek en prille vriendschappen. Het is leuk en leerzaam om hier op in te spelen met groepsactiviteiten. Met elkaar groeien ze mee naar dat moment waarop ze naar “de grote school” gaan. Op 3-jarige leeftijd kunnen peuters ook steeds meer begrijpen.

We werken daarom naast het thematisch werken (wat we op Curious Kids in alle groepen doen) bij de peuterplusgroep ook met 5 dag thema’s; Bakken en koken, Tuinieren en natuur, Begrijpen met je handen, CreaBea knutseldag en Bewegen en fantaseren. Elke dag wordt er een bijpassende activiteit met de kinderen gedaan.

Iedere dag, bij een maximale bezetting, zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig. Zij zullen gedurende de hele dag zorg dragen voor de peuters en hun ontwikkeling stimuleren. De groep is helemaal zo ingericht, dat de oudere peuters hier kunnen spelen en ondertussen ook leren. Er is uitdagend en educatief speelgoed aangeschaft om de kinderen tot op de laatste dag te inspireren en ondertussen ook voor te bereiden op het basisonderwijs. Een voorbeeld daarvan is spelenderwijs kennis maken met letters en cijfers, zonder daar streefdoelen aan te koppelen.

Eenmaal op de basisschool is er geen ruimte meer voor middagslaapjes, hier spelen wij op in door de peuters langzaamaan te laten wennen aan het schoolritme. In plaats van aparte slaapkamers, zoals bij de andere groepen, hebben we er voor gekozen om een snoezelruimte te creëren, waar de peuters een kort slaapje kunnen doen of alleen even kunnen rusten.

lees het laatste GGD inspectierapport

Extra’s als dans-, muziek- en yogales

Wat ik pluspunten van Curious Kids vindt zijn de gezonde warme maaltijden en de extra’s als dans-, muziek- en yogales.

Lovende GGD rapporten

Super fijne opvang, echt een aanrader! Curious kids doet enorm zijn best om ons kind en ons als ouders een fijne ervaring te geven. Ook de rapporten van GGD zijn lovend wat wij prettig vinden.

Thank you Curious Kids

As expats living in Amsterdam, we have found Curious Kids to be very easy to communicate with and we trust that our daughter is receiving lots of love, care, nutritious meals, and stimulation each day. Our daughter comes home happy each day and when we drop her off in the morning she often leaps out of our arms into the arms of one of her caregivers. The staff does an excellent job of sending us WhatsApp updates throughout the day so we can get a glimpse into what our daughter is up to during her busy days at day-care. There is a wide variety of activities and the staff really care about setting up good routines for each of the kids. We couldn’t be happier! Thank you Curious Kids!

Love Curious Kids

Both parents and children love Curious kids. Thanks for hosting a fun, safe environment for my child!

Blij met deze keuze

Sinds december is mijn dochter op de groep de Rupsjes en ze heeft het super naar haar zin. Ze leert er veel en gaat altijd met een lach op haar gezicht weer weg. Ik ben heel blij met de keuze die wij hebben gemaakt.

Iedere dag van de week wordt een ander thema en dus andere activiteit aangeboden. Is ‘’Bakken en koken’’ de ene week op maandag, dan is het de week daarna op de dinsdag, enzovoort. Zo komen alle kinderen in de groep de verschillende thema’s regelmatig tegen. Onze thema's en voorbeelden van bijpassende activiteiten zijn:

 1. Bakken en koken; zelf brood bakken en jam maken, bezoek aan de kaasboerderij, picknicken in het park, etc.
 2. Tuinieren en natuur; zelf moestuin behouden, bezoek aan bloementuin, naar Artis, etc.
 3. Begrijpen met je handen (ontdekken van materialen); bezoek aan het atelier, samen zien, voelen en ontdekken met knopen, blikken, potjes, etc.
 4. Crea Bea Knutsel dag; schilderen, plakken, kleien, bezoek aan museum, bezoek aan pottenbakkerij, etc.
 5. Bewegen en fantaseren; dansen, verkleden, bezoek aan theater, voorleesochtend in de bieb, etc.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven naar een vast team van drie pedagogisch medewerkers per peutergroep. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. De kinderen krijgen bij ons een warme biologische lunch. Lees meer over ons voedingsbeleid.

Onze peutergroepen bij Curious Kids zijn relatief klein. De peuterplusgroep bestaat uit maximaal 12 kinderen. Bij een maximale bezetting staan elke dag twee vaste pedagogische medewerkers op de groep. Dit betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen klein zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, en de zindelijkheidstraining wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

De kinderen in deze groep zullen meer uitstapjes maken dan de andere groepen. Omdat ze allemaal wat ouder zijn en meer begrijpen zijn er veel meer mogelijkheden. Bij ieder thema horen verschillende uitstapjes. Naast de uitstapjes die gekoppeld worden aan de thema’s hebben we ook nog andere leerzame uitstapjes die we kunnen ondernemen, onderstaand een aantal voorbeelden:

 • De manege;
 • De brandweer;
 • De fietsenmaker;
 • Kijken op een grote school;
 • Naar museum NEMO;
 • De politie;
 • De voorleesdagen bij de bibliotheek;
 • Het theater;
 • Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer naar Artis is geweest.

We merken dat kinderen tussen de drie en vier jaar een natuurlijke nieuwsgierigheid krijgen naar letters en cijfers. Er wordt op alle groepen veel voorgelezen waardoor kinderen al vroeg in aanraking komen met letters op zich. Als ze ouder worden vinden ze het leuk om letters en cijfers te herkennen en hierover te praten of dit terug te laten komen binnen knutsel of teken activiteiten. Ook zijn hier veel leuke spelletjes in te bedenken waarin kinderen op speelse wijze letters en cijfers gaan herkennen, wat ze weer meenemen naar hun eerste basisschool jaar

Dagritme

Regelmaat is het belangrijkste voor een jong kind. Daarom zien onze dagen er altijd gestructureerd uit.

lees meer

Buitenspelen

Al onze vestigingen hebben een buitenruimte, waardoor de kleintjes bij goed weer lekker buiten kunnen zijn.

lees meer

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN RONDLEIDING AANVRAGEN

Neem snel een kijkje

Vestigingsmanager

Daniëlle heeft de HBO opleiding Pedagogiek in 2017 afgerond. Tijdens deze opleiding heeft ze verschillende stages gelopen, geleerd om te werken in teamverband en om samen met de ouders te kijken en te overleggen over de ontwikkeling van het kind. Ze werkt graag met jonge kinderen en vindt het vooral heel interessant hoe ieder kind zich uniek en individueel ontwikkelt.

Haar visie op de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind is dat wanneer een kind op een positieve manier benaderd wordt, persoonlijke aandacht krijgt, zich veilig voelt en uitgedaagd wordt met betrekking tot het leren van nieuwe dingen, hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen op het eigen tempo en niveau.

Met haar inlevingsvermogen, geduld, leergierigheid, betrouwbaarheid, enthousiasme en flexibiliteit kan ze de kinderen uitdagen om nieuwe dingen te leren en geeft ze hen een veilig gevoel geven. Danielle is sinds oktober 2017 werkzaam bij Curious Kids. Samen met Laurina is zij het aanspreekpunt voor ouders van de locaties die zij aanstuurt. Dit zijn dreumesgroepen de Kikkers en de Lieveheersbeestjes, en peuter(plus)groepen de Vlinders, de Libellen en de Bloemen in de Pijp.