Baby- en dreumesgroep de Musjes

Op de kinderopvanglocatie aan de Uiterwaardenstraat 87-89 in Amsterdam de Rivierenbuurt hebben wij een baby/dreumes groep en een peutergroep. Op onze baby/dreumes groep verblijven kinderen vanaf 3 maanden tot ongeveer 2 jaar. Per dag worden hier maximaal 10 kinderen opgevangen. Er zijn elke dag twee tot drie vaste pedagogisch medewerkers aanwezig.  De ruimte is helemaal ingericht voor baby’s en dreumesen. Zo staat er binnen een snoezelbox met een geïntegreerd verwarmd waterbed. Hierin kunnen baby’s volledig ontspannen. Daarnaast zijn er veel materialen aanwezig die de ontwikkeling van de jonge baby en dreumes stimuleert.

Buiten in de tuin kunnen de kinderen zich lekker vrij bewegen en op zachte matten rond kruipen. De dreumesen kunnen vrij spelen in de tuin, in de zandbak, op de fiets of met ander speelmateriaal. Al het speelmateriaal is aangepast op de leeftijden van de kinderen van deze groep. De pedagogisch medewerkers die op de groep staan hebben ervaring met het werken met jonge kinderen. Rust, Reinheid en Regelmaat zijn de kernwoorden voor deze groep.

Lees het recentste GGD Inspectierapport

Dankbaar

Doordat mijn kind met plezier naar de crèche gaat, ben ik ook blij. Jullie doen veel met de kinderen, en helpen en ondersteunen de ouders. Daar ben ik dankbaar voor.

Met plezier naar de creche

Doordat mijn kind met plezier naar de crèche gaat, ben ik ook blij. Jullie doen veel met de kinderen, en helpen en ondersteunen de ouders. Daar ben ik dankbaar voor.

Anoniem

Love Curious Kids

Both parents and children love Curious kids. Thanks for hosting a fun, safe environment for my child!

Thank you Curious Kids

As expats living in Amsterdam, we have found Curious Kids to be very easy to communicate with and we trust that our daughter is receiving lots of love, care, nutritious meals, and stimulation each day. Our daughter comes home happy each day and when we drop her off in the morning she often leaps out of our arms into the arms of one of her caregivers. The staff does an excellent job of sending us WhatsApp updates throughout the day so we can get a glimpse into what our daughter is up to during her busy days at day-care. There is a wide variety of activities and the staff really care about setting up good routines for each of the kids. We couldn’t be happier! Thank you Curious Kids!

Blij met deze keuze

Sinds december is mijn dochter op de groep de Rupsjes en ze heeft het super naar haar zin. Ze leert er veel en gaat altijd met een lach op haar gezicht weer weg. Ik ben heel blij met de keuze die wij hebben gemaakt.

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van het personeel. We streven ernaar om een vast team van vier pedagogisch medewerkers per babygroep te hebben. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma conform CAO norm. Daarnaast staat er vaak iemand op de groep die in het bezit is van een HBO-diploma (vaak een pedagoog of SPH’er). Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft ervaring in het werken binnen de kinderopvang en is in het bezit van goede referenties. Daarnaast zijn zij in het bezit van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) en bezitten zij een EHBO-diploma voor kinderen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

De snoezelbox is bedoeld voor baby’s die in de sensomotorische en pre-operationele fase (Piaget) zitten. In deze periode ligt de nadruk van cognitief functioneren voornamelijk op de motorische reacties en op de sensorische input. Centraal staan de zintuigen en het handelen. Er is nog geen tot nauwelijks sprake van denken in de strikte zin van het woord.

De snoezelbox heeft als ondergrond een verwarmd geïntegreerd waterbed. Hierdoor wordt het maximale uit actie-reactie effect gehaald. Snoezelen in de box zorgt ervoor dat baby’s zich optimaal kunnen ontspannen.De bubble-untis vormen een constante bron van zachte trillingen, beweging en kleuren. Voor het kind is dit een rustgevende combinatie van prikkels voor de tast en het zicht. De spiegels aan de zijkant maken het kind bewust van zichzelf en van zijn motorische mogelijkheden. Het zal aanzetten tot bewegingsactie en het proberen te ‘onderzoeken’ van zichzelf.

Door het snoezelen in de box zie je bijvoorbeeld dat een huilbaby stopt met huilen en dat een gespannen baby zich helemaal ontspant. Met snoezelen kun je jonge kinderen prikkelen en stimuleren om waar te gaan nemen en zich bekend en veilig te gaan voelen met hun eigen mogelijkheden.

Op onze babygroepen werken wij met infrarood camerasystemen om de slapende baby’s nauwlettend in de gaten te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een groot scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Ook hebben alle bedjes op deze groepen aerosleep matrasjes. Hier kunnen baby’s altijd doorheen blijven ademen als ze zich onverhoeds omdraaien. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

Iedere week komt er een yoga- en muziekdocent langs op de groep om een les van een half uur te verzorgen voor de baby's. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Baby yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Tijdens de muziekles luisteren de baby'tjes naar de liedjes die de muziekdocent speelt en zingt, en kunnen ze lekker om zich heen kijken terwijl ze bij de pedagogisch medewerker op schoot zitten en meewiegen.

Lees hier alles over de babyyoga en lees hier alles over de muziekles.

Dagritme

Regelmaat is het belangrijkste voor een jong kind. Daarom zien onze dagen er altijd gestructureerd uit.

lees meer

Buitenspelen

Al onze vestigingen hebben een buitenruimte, waardoor de kleintjes bij goed weer lekker buiten kunnen zijn.

lees meer

Slide We hebben nog enkele plekken beschikbaar DIRECT INSCHRIJVEN CONTACT OPNEMEN RONDLEIDING AANVRAGEN

Vestigingsmanager

Farisha is vanaf februari 2018 vestigingsmanager bij Curious Kids op de van Woustraat, waar ze 4 dagen per week aanwezig is voor de groepen op de Van Woustraat en de groepen op de Uiterwaardenstraat.

In 2006 heeft ze haar diploma Sociaal Dienstverlener behaald en in 2010 heeft ze de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening succesvol afgerond. Tijdens haar opleidingen heeft ze diverse specialisaties gevolgd, specifiek gericht op kinderen/jongeren, zoals multiculturele gezinsinterventies, signalering kindermishandeling en orthopedagogische hulpverlening.

Inmiddels is ze ruim 12 jaar werkzaam in de kinderopvang waar ze bij verschillende organisaties als PM’er op de groep ervaring heeft opgedaan in het begeleiden en verzorgen van kinderen en het bewaken en stimuleren van de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Ook heeft ze ervaring als Senior Pedagogisch Medewerker waarbij ze verantwoordelijk was voor het bewaken van het pedagogisch beleid en de uitvoering hiervan.

Bij Curious Kids biedt ze handvatten aan de pedagogisch medewerkers, stuurt ze hen aan en begeleidt ze hen om het optimale uit hunzelf en de kinderen te kunnen halen. Een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling, veiligheid en plezier van kinderen, waarbij elk kind gelijke en positieve kansen krijgt is haar drijfveer om te werken binnen de kinderopvang.