Team Amsterdam West

//Team Amsterdam West
Team Amsterdam West 2018-08-22T13:04:31+00:00

Team Amsterdam West

Curious Kids West heeft twee  horizontale groepen; een babygroep (0-2 jaar) en een peutergroep (2-4 jaar). Op Curious Kids West zijn er momenteel 4 vaste medewerkers.

Teamleden

Josine
JosinePedagogisch medewerkster
Josine heeft in juni 2012 haar diploma voor Pedagogisch Medewerker behaald en inmiddels heeft zij al vele jaren ervaring in het werken met kinderen. Naast het werken als pedagogisch medewerkster op verschillende kinderdagverblijven, is zij ook au-pair geweest.

Zij heeft 3 maanden in Amerika gewoond met een gezin van drie jongens van 3, 6 en 9 jaar. Wat haar aanspreekt aan Curious kids is dat de kinderen warme biologische stoommaaltijden krijgen. Josine is van mening dat als een kind gezond eet, het meer energie heeft en zich daardoor beter kan ontwikkelen. De visie van Curious kids is dat ieder kind anders is en daardoor zijn eigen behoeftes heeft. Dit kan Josine heel goed terug zien op de werkvloer en dat maakt het werken in de kinderopvang ook zo leuk. Elke dag is anders en dat maakt het zo leuk. Wat heel belangrijk is voor Josine, is dat ze ieder kind kan bieden wat hij/zij nodig heeft.

Sabine
SabinePedagogisch medewerkster
Sabine heeft de opleiding Pedagogisch Medewerker afgerond, waar ze alles leerde omtrent kinderen en het werken in de kinderopvang. Omdat ze van nature een leergierig persoon is, besloot ze na het behalen van haar diploma door te studeren voor de opleiding HBO Pedagogiek.

Ze wilde zich verdiepen in de ontwikkelingen van het kind en hierbij ook hoe ouders het best begeleid konden worden tijdens de opvoeding. Na een succesvolle 3e jaar stage bij OCK Het Spalier te Heemskerk, een dagopvang voor kinderen van 0-7 jaar met sociale en emotionele achterstanden en ouders met opvoedproblemen, heeft ze in 2013 haar diploma behaald.

Curious Kids is voor haar de ideale kinderopvang en werkomgeving omdat zij positiviteit hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast vindt ze het fijn dat ze met kleinere groepjes werkt, waardoor er extra ruimte is om één op één contact te hebben met de kinderen. Daardoor kan ze de unieke ontwikkeling van de kinderen extra goed observeren en positieve acties van kinderen kan ze beter benadrukken. Sabine ziet zichzelf als enthousiast en rustig persoon voor de kinderen. Ze is zich bewust van het niveau van kinderen en houdt daar letterlijk en figuurlijk rekening mee waardoor kinderen waarschijnlijk aanvoelen dat het veilig en vertrouwd voor hen is. Ze geniet van de eerlijkheid en spontaniteit van kinderen en vindt het verwonderlijk hoe snel zij zich ontwikkelen. Ze is een echte voorstander van voorlezen, zingen en spelletjes doen en daarnaast vindt ze bewegingsvrijheid ook erg belangrijk.

Jacqueline
JacquelinePedagogisch medewerkster
Jacqueline is na haar opleiding Pedagogisch Medewerker direct gaan werken in de kinderopvang. Zij heeft al op verschillende groepen gewerkt met kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

De kinderen veiligheid bieden en zorgen dat ze een plezierige en leerzame dag hebben is voor haar een vanzelfsprekende taak. De kinderen stimuleren en sturen tijdens hun ontwikkeling en hen de ruimte geven om in eigen tempo te leren en ontdekken vindt Jacqueline erg belangrijk. Net als het aanbieden van activiteiten waar ze op dat moment aan toe zijn en/of behoefte aan hebben. Jacqueline is lief, zorgzaam, sportief en serieus. Ze houdt ervan om actief met de kinderen bezig te zijn, zowel binnen als buiten. Naast de kinderen te stimuleren en te motiveren in hun ontwikkeling mogen ze natuurlijk ook altijd lekker bij haar komen knuffelen.

Martine
MartinePedagogisch medewerkster
Martine heeft de opleiding MDGO-agogisch werk gedaan en is 25 jaar geleden begonnen met het werken in de kinderopvang. Ook heeft ze de opleiding tot Praktijkopleider gedaan.

Na deze opleiding heeft zij bij verschillende kinderopvangorganisaties als praktijkopleider gewerkt. Zij hield zich daar vooral bezig met alles wat met opleidingen binnen de kinderopvang te maken had. Bij Curious Kids werkt ze weer vol liefde op de babygroep. Ze vindt het erg leuk om op de babygroep te werken omdat baby’s een enorme ontwikkeling doorgaan in een relatieve korte tijd. Ieder kind is een individu en heeft zijn eigen ontwikkeling, in zijn of haar eigen tempo. Om dit te begeleiden en om ouders hierin te begeleiden en te adviseren vindt zij een bijzondere en waardevolle taak.