Team Amsterdam West

Curious Kids West heeft twee horizontale groepen; een baby/dreumesgroep (0-2 jaar) en een peutergroep (2-4 jaar). Op deze locatie werken op beide groepen vaste pedagogisch medewerkers.

Teamleden

Josine
JosinePedagogisch medewerkster
Josine heeft in juni 2012 haar diploma voor Pedagogisch Medewerker behaald en inmiddels heeft zij al vele jaren ervaring in het werken met kinderen. Naast het werken als pedagogisch medewerkster op verschillende kinderdagverblijven, is zij ook au-pair geweest.

Zij heeft 3 maanden in Amerika gewoond met een gezin van drie jongens van 3, 6 en 9 jaar. Wat haar aanspreekt aan Curious kids is dat de kinderen warme biologische stoommaaltijden krijgen. Josine is van mening dat als een kind gezond eet, het meer energie heeft en zich daardoor beter kan ontwikkelen. De visie van Curious kids is dat ieder kind anders is en daardoor zijn eigen behoeftes heeft. Dit kan Josine heel goed terug zien op de werkvloer en dat maakt het werken in de kinderopvang ook zo leuk. Elke dag is anders en dat maakt het zo leuk. Wat heel belangrijk is voor Josine, is dat ze ieder kind kan bieden wat hij/zij nodig heeft.

Ixchel
IxchelPedagogisch medewerkster
Haar werk als pedagogisch medewerkster doet ze inmiddels ruim 20 jaar, waarvan 13 jaar op een peuterspeelzaal, 3 jaar op een BSO, 2 jaar in de flexpool en 2 jaar op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar.

Kinderen hebben een eigen kijk op de wereld, en die is nog volop in ontwikkeling. Het is een proces van opgroeien met regels, grenzen, maar ook om uit te dagen/ontdekken en vooral plezier hebben in de kleine dingen. Geen dag is hetzelfde als je met kinderen werkt, ze geniet er elke dag weer van om daar onderdeel van te mogen zijn. Door de kinderen te volgen in hun ontwikkeling kun je activiteiten aanbieden op maat en extra ondersteuning bieden waar nodig.

Ze vindt het belangrijk dat de ouder/ verzorger die zijn of haar kind bij haar achterlaat, dat in goed vertrouwen kan doen. Naast een goede band met de kinderen is dat net zo belangrijk. Opvoeden doe je samen, en in goed overleg. Ze is een betrokken, geduldige en creatieve pedagogisch medewerkster. Ze vindt het heerlijk om voor te lezen en samen liedjes te zingen, te dansen en te knutselen. Maar ook om te luisteren naar de verhalen van de kinderen zelf.

Pina
PinaPedagogisch medewerkster
In juni 2016 heeft Pina de opleiding Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker afgerond.
Ze heeft 2 jaar stage gelopen bij Curious Kids en daarnaast als invalkracht op verschillende groepen gestaan.

Na het behalen van haar opleiding is ze meteen begonnen bij Curious Kids. Pina vindt de ontwikkeling van baby tot zelfstandige peuter mooi om te zien. Als leidster zie en ontdek je verschillende eigenschappen en karakters van de kinderen.

De visie van Curious Kids past bij haar eigen visie: ze staat voor de ‘rust, reinheid en regelmaat’ op de groep. Met haar collega’s zorgt ze ervoor dat er een rust heerst op de groep, er duidelijke grenzen en regels zijn, de kinderen zich veilig bij hen voelen, de kinderen gezond te eten krijgen, verzorgd worden, genoeg liefde krijgen, de ruimte schoon is en dat er regelmaat is zodat ze allemaal weten waar ze aan toe zijn en weten wat ze allemaal op een dag gaan doen.

Ze is een geduldige en liefdevolle pedagogisch medewerker, die een grote affiniteit met kinderen heeft en hen zal ondersteunen en begeleiden in de ontwikkeling.

Martine
MartinePedagogisch medewerkster
Martine heeft de opleiding MDGO-agogisch werk gedaan en is 25 jaar geleden begonnen met het werken in de kinderopvang. Ook heeft ze de opleiding tot Praktijkopleider gedaan.

Na deze opleiding heeft zij bij verschillende kinderopvangorganisaties als praktijkopleider gewerkt. Zij hield zich daar vooral bezig met alles wat met opleidingen binnen de kinderopvang te maken had. Bij Curious Kids werkt ze weer vol liefde op de babygroep. Ze vindt het erg leuk om op de babygroep te werken omdat baby’s een enorme ontwikkeling doorgaan in een relatieve korte tijd. Ieder kind is een individu en heeft zijn eigen ontwikkeling, in zijn of haar eigen tempo. Om dit te begeleiden en om ouders hierin te begeleiden en te adviseren vindt zij een bijzondere en waardevolle taak.

Kirsten
KirstenPedagogisch medewerkster
Kirsten heeft in 2011 haar opleiding tot Pedagogisch Medewerker afgerond. Inmiddels heeft zij al jaren ervaring in de kinderopvang.

Met haar enthousiasme, geduld, creativiteit en sociale karakter zet zij zoch volledig in voor de kindjes op de groep. Elke dag leert zij weer iets bij en ze is actief bezig met het stimuleren van de ontwikkeling van de kindjes. Kirsten werkt met veel enthousiasme bij Curious Kids.

Mylene
MylenePedagogisch medewerkster
Mylene heeft de opleiding Sociaal Pedagogisch Werk afgerond en sinds die tijd is ze werkzaam geweest in de kinderopvang. Ze heeft zowel op baby- als peutergroepen ervaring. Na de geboorte van haar dochter heeft ze drie jaar met veel plezier in de ouderenzorg gewerkt.

Dit was een bijzondere en ook zeer leerzame ervaring. Uiteindelijk is ze toch weer teruggekomen bij haar grote liefde: de kinderopvang!

Desiree
DesireePedagogisch medewerkster
Desiree heeft de opleiding Pedagogisch Medewerker niveau 3 behaald. Ze heeft van 2012 tot 2018 verschillende banen gehad, maar omdat haar hart toch bij kinderen ligt is ze in 2018 als gastouder gaan werken.

Ze is opgegroeid met biologische producten en ze vindt rust, reinheid en regelmaat de basis van iedere opvoeding. Ze is sociaal, vrolijk, zorgzaam en vastberaden. Ze vindt het ontzettend leuk om met de kinderen naar buiten te gaan en dingen te ontdekken. Als de kinderen een leuke dag hebben gehad, dan heeft zij dat ook.

In september 2019 start ze met een 1-jarige thuisstudie Kinderpsychologie waarin ze meer leert over het gedrag van kinderen, hoe de leefwereld verandert en welke obstakels ze overwinnen van geboorte totdat ze volwassen zijn.