Team de Vosjes – peuterplusgroep

Teamleden

Daniëlle
DaniëllePedagogisch medewerkster
Daniëlle heeft de HBO-opleiding Pedagogiek in 2017 afgerond. Tijdens deze opleiding heeft ze verschillende stages gelopen, geleerd om te werken in teamverband en om samen met de ouders te kijken en te overleggen over de ontwikkeling van het kind.

Ze werkt graag met jonge kinderen en vindt het vooral heel interessant hoe ieder kind zich uniek en individueel ontwikkelt. Ze heeft voor Curious Kids gekozen omdat ze het belangrijk vindt dat er naar ieder kind uniek gekeken wordt en dat er daarnaast veel aandacht wordt besteed aan het monitoren van de lichamelijke, cognitieve en sociaal-emotionele ontwikkeling. Door de kleinere groepen kan er gezorgd worden voor meer persoonlijke aandacht per kind, wat de ontwikkeling ten goede komt. Haar visie op de opvoeding en ontwikkeling van het jonge kind is dat wanneer een kind op een positieve manier benaderd wordt, persoonlijke aandacht krijgt, zich veilig voelt en uitgedaagd wordt met betrekking tot het leren van nieuwe dingen, hij/zij zich optimaal kan ontwikkelen op het eigen tempo en niveau. Met haar inlevingsvermogen, geduld, leergierigheid, betrouwbaarheid, enthousiasme en flexibiliteit kan ze de kinderen uitdagen om nieuwe dingen te leren en geeft ze hen een veilig gevoel geven.

Rosanne
RosannePedagogisch medewerkster
Rosanne is afgestudeerd als Pedagogisch Medewerker aan het MBO. Daarna is ze verder gaan studeren op het HBO en heeft ze haar diploma Ecologische Pedagogiek behaald.

Tijdens beide opleidingen heeft ze veel ervaring opgedaan; zo heeft ze bij verschillende kinderdagverblijven op verschillende groepen gewerkt, bij een kinderdagcentrum voor kinderen met een ontwikkelingsachterstand of een beperking, en bij dagbesteding voor kinderen met autisme.

Curious Kids spreekt haar aan vanwege de manier van werken, en dan met de name het positief opvoeden en benaderen van kinderen. Ook de biologische voeding voor kinderen vindt ze heel belangrijk. Kinderen geven haar een hoop energie. Ook het kunnen bijdragen aan de ontwikkeling en het leerproces van kinderen is iets wat ze heel interessant vindt. Door op een positieve en stimulerende manier om te gaan met kinderen, kunnen zij zich optimaal ontwikkelen. Ook daagt zij het kind uit om zijn/haar eigen grenzen en vaardigheden te ontdekken. Dit alles spelenderwijs en op het niveau van het kind.

Haar belangrijkste kwaliteiten zijn samenwerken met collega’s en ouders, open en eerlijke communicatie en doorzettingsvermogen. Deze competenties dragen bij aan het werken op de groep omdat hierdoor een optimale ontwikkeling van het kind bereikt kan worden.

Gratis rondleiding

Vraag nu geheel vrijblijvend een rondleiding aan!

Kom zelf kijken en ervaar Curious Kids.
Gratis rondleiding