BSO Amsterdam West

Curious Kids aan de Amaliastraat is gevestigd in een oud monumentaal pand dat van 1841 tot 1886 diende als basisschool. Het grote gebouw heeft 8 ruime lokalen met hoge plafonds en grote ramen. Eén van de NSO lokalen is zelfs het voormalig gymlokaal waar de stalen constructie met haken voor de hangringen nog goed zichtbaar zijn. Op iedere groep is een stukje geschiedenis terug te vinden.

Curious Kids heeft hier drie verticale groepen voor naschoolse opvang. Deze groepen heten Leeuwenkuil, Berenbos & Junglehoek. Dit is voor kinderen met de leeftijd 4 tot 13 jaar.

Bij de Leeuwenkuil zitten kinderen van 4 tot 7 jaar. Er zijn elke dag maximaal 20  kinderen aanwezig en minimaal 2 pedagogisch medewerkers aanwezig.
Bij het Berenbos zitten kinderen van 4 tot 7 jaar. Er zijn elke dag maximaal 20  kinderen aanwezig en minimaal 2 pedagogisch medewerkers aanwezig.
Bij de Junglehoek zitten kinderen van 7 tot 13 jaar. Er zijn elke dag maximaal 30  kinderen aanwezig en minimaal 3 pedagogisch medewerkers aanwezig.

Lees het laatste GGD Inspectierapport

Extra’s als dans-, muziek- en yogales

Wat ik pluspunten van Curious Kids vindt zijn de gezonde warme maaltijden en de extra’s als dans-, muziek- en yogales.

Over het algemeen heel tevreden

Ik ben over het algemeen heel tevreden. De pedagogisch medewerksters zijn lief en betrokken. Er wordt gezond eten gegeven en leuke activiteiten georganiseerd. We worden ook gedurende dag op de hoogte gehouden en dat is fijn. Ondanks dat onze dochter even moest wennen heeft ze het nu erg naar haar zin.

Fijne keuze met Curious Kids

Onze 7 maanden jonge dochter vindt het ontzettend leuk bij Curious kids. Met een lach brengen we haar weg en halen haar weer op 🙂 Vanaf het begin voelt het vertrouwd. Er is ruimte voor ontwikkeling en vooral plezier. Men neemt de tijd voor een goede overdracht en worden goed op de hoogte gehouden gedurende de dag. Een fijne keuze hebben we gemaakt met Curious Kids!

Top kinderdagverblijf!!!

Top kinderdagverblijf!!! Breng mijn zoontje er met een gerust hart heen, dankzij de leuke lieve en jonge leidsters.

The best around

Very very happy with the day-care – it is very expensive but definitely the best around.

Een dag op de NSO is niet altijd even lang. Op schooldagen begint de dag om 12.00 uur of om 15.00 uur. Op schoolvrije dagen is er sprake van een hele dag. Als het geen hele dag betreft, stappen we in op het dagritme op het moment dat de “dag” begint. In het dagritme vind je de routines terug. Hieronder een voorbeeld van hoe een dag op de NSO eruit ziet:

7.45 uur Curious Kids open
10.00 uur Aan tafel voor wat fruit en wat drinken
10.30 uur Activiteit of vrij spelen (bij voorkeur buiten)
12.00 uur Brood en groente (komkommer, tomaat en paprika) eten
13.00 uur Activiteit of vrij spelen (bij voorkeur buiten)
15.45 uur Crackers en wat drinken
16.15 uur Vrij spelen (binnen of buiten)
17.00 uur Koekje eten
18.15 uur Curious Kids dicht

Curious Kids beschikt over een grote en ruime tuin waar de kinderen van de Beren en de Leeuwen zich heerlijk kunnen uitleven met speelgoed zoals fietsjes en auto’s, in de ruime zandbak, op de glijbaan en bij warm weer, met water. Ook is er aandacht voor groen. De leidsters stekken graag plantjes die ze samen met de kinderen in de tuin plaatsen en samen volgen zij de groei. De kinderen van de Junglehoek bezoeken vaak een in de buurt liggend park om daar in de speeltuin te spelen of te voetballen.

Het team op de NSO bestaat uit een mix van mensen die al lang op deze locatie werkzaam zijn. Het hele team heeft zich ontwikkeld tot een hecht en gezellig team waarin iedereen een eigen plek heeft. Er heerst een gemoedelijke en huiselijke sfeer. De meeste medewerkers werken minimaal 4 dagen per week, op vaste dagen, zodat de kinderen en de ouders altijd bekende gezichten zien wat het gevoel van emotionele veiligheid van kinderen ten goede komt. Alle medewerkers zijn gediplomeerd, variërend van SPW-3 of SPW-4 tot HBO. Zij zijn tevens allen in het bezit van een EHBO certificaat en VOG (=Verklaring Omtrent Gedrag).

De meeste kinderen maken hun KDV- of NSO-tijd bijna helemaal vol en veel van hen stromen ook door van KDV naar NSO. Hierdoor is er een grote continuïteit in het leven van de kinderen (en hun ouders).

Voor de NSO geldt dat de eerste keer dat het kind naar Curious Kids komt, de ouder meestal een keer meeloopt van school naar de NSO. Soms zal een ouder dan (nog even) blijven, soms ook niet. We kijken hierbij altijd naar de behoefte van het kind en het advies van de leidster. De wenperiode zal dus volledig worden afgestemd op het kind. In de meeste gevallen zal het kind de draad vrijwel direct oppakken.

Activiteiten

Hieronder een paar voorbeelden van activiteiten bij het Berenbos en de Leeuwenkuil (4 – 7 jaar):
Elke week hebben we 5 domeinen, kunst & cultuur, techniek, erop uit, koken & bakken en sport & spel. Zo kunnen de leidsters elke dag een andere activiteit aanbieden.

lees meer

Buitenspelen

Korte tekst ter intro van de buitenspelen

lees meer

Vestigingsmanager

Linda is vestigingsmanager van alle groepen op de Amaliastraat. Linda heeft een afgeronde SPH opleiding (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) en ruim 14 jaar ervaring in de zorg en hulpverlening. Haar voorkeur heeft altijd bij het werken met kinderen gelegen. Zij vindt hun ontwikkeling fascinerend. De ontwikkeling van het kind gaat vrijwel vanzelf en het is aan ons als omstaanders hen daarbij bij te staan.

Dit kan door situaties te creëren, hulpmiddelen aan te bieden, gebeurtenissen te vertalen, handelingen aan te leren, etc. Zelf ontdekken voor kinderen vindt zij heel belangrijk. Zo komt de persoonlijkheid van het kind naar voren en kan het zijn nieuwsgierigheid belonen. Maar het vergroot ook de zelfredzaamheid wat leidt tot een verbetering in zelfvertrouwen.

Ieder kind is uniek en heeft een aparte aanpak nodig om het beste van zichzelf naar boven te laten komen. Daarom is Linda een voorstander van kleinschalige opvang. De kleinere groepen, huiselijke sfeer en de ontwikkelingsmogelijkheden zijn allemaal punten waar zij achter staat.

Haar ervaring in de kinderopvang, het speciaal onderwijs, de gehandicapte zorg, als ondernemer en als ouder hebben er voor gezorgd dat zij alle kanten van het verhaal kent. De zorgkwaliteit waarborgen is voor haar heel belangrijk.

[ff id="1"]