Personeelsbeleid

//Personeelsbeleid
Personeelsbeleid2017-10-25T08:20:51+00:00

Personeelsbeleid

Kinderdagverblijf Curious Kids hecht veel waarde aan de hoge kwaliteit van ons personeel. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogisch medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma voor pedagogisch medewerkers conform CAO norm. Daarnaast staat er altijd iemand op de groep die in het bezit is van een HBO diploma (een pedagoog of SPH’er).

Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft minimaal twee jaar ervaring in het werken binnen de kinderopvang en zijn in het bezit van goede referenties.

Curious Kids zet pedagogisch medewerkers in aan de hand van de leidster kind ratio. Dit is een model dat aangeeft hoeveel pedagogisch medewerkers er per een bepaald aantal kinderen ingezet mag worden. Hoeveel pedagogisch medewerkers er per hoeveel kinderen ingezet worden is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen. Deze ratio is vastgesteld binnen de Wet Kinderopvang. Onderstaand wordt deze weergegeven.

Leidster kind ratio model

Bij dagopvang bedraagt de verhouding tussen het aantal beroepskrachten en het aantal feitelijke aanwezige kinderen ten minste:

• één pedagogisch medewerker per vier aanwezige kinderen tot 1 jaar
• één pedagogisch medewerker per vijf aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar
• één pedagogisch medewerker per zes aanwezige kinderen van 2 tot 3 jaar
• één pedagogisch medewerker per acht aanwezige kinderen van 3 tot 4 jaar

Curious Kids kiest er bewust voor om de groepen kleiner waardoor het leidster-kind ratio op de dreumes en peutergroepen lager ligt. Op onze baby- en dreumeslocaties bieden wij opvang aan maximaal 9 kinderen per dag en zijn er dagelijks twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig zijn. Op onze peutergroepen werken ook twee leidsters per dag en zij bieden opvang aan 10 peuters. Op iedere groep zijn er 2 tot 3 vaste pedagogisch medewerkers werkzaam.

 

Gratis rondleiding

Vraag nu geheel vrijblijvend een rondleiding aan!

Kom zelf kijken en ervaar Curious Kids.
Gratis rondleiding

Nieuws