De Libellen 2017-10-23T13:18:13+00:00

Peutergroep De Libellen

Het Kinderdagverblijf aan de Cornelis Trooststraat 47 BG is de peutergroep. Hier spelen kinderen vanaf 1,5 jaar/ 2 jaar. Per dag zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers op de groep aanwezig. De groep is helemaal zo ingericht, zodat de peuters hier kunnen spelen. Er is uitdagend en educatief speelgoed aangeschaft om de fijne en grove motoriek te stimuleren.

De buitenruimte is helemaal ingericht zodat de peuters hier ook met verschillende materialen kunnen spelen. Ook op deze peutergroep zullen de pedagogisch medewerkers de groep de hele dag stimuleren om zichzelf te ontplooien, maar zij zullen hen ook de ruimte geven om zelf materialen om zich heen te ontdekken. Curious Kids biedt ook op deze locatie een leuke, uitdagende en leerzame plek om het kind zich te laten ontplooien tot volgroeid schoolgaand kind.

Onze voordelen

Curious Kids heeft er heel bewust voor gekozen om onze groepen kleiner te houden dan is toegestaan. Onze peutergroep bestaat uit maximaal 10 peuters in plaats van het toegestane aantal van ongeveer 14 kinderen. Wij vinden dat kinderen in zo’n grote groep niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Ook is het lastiger om dingen met de kinderen te ondernemen in grote groepen. Door de kleinschaligheid van de Curious Kids groepen is er veel persoonlijke aandacht voor de kinderen van onze pedagogische medewerkers. Ook heerst er veel rust op de groep waardoor een prettige en huiselijke sfeer gewaarborgd is. Zowel door de ouders als door de GGD worden deze kleine groepen als een groot pluspunt gezien van Curious Kids.

Op elke groep staan vaste gezichten. Elke groep heeft twee en maximaal vier vaste pedagogisch medewerkers. Het rooster wordt 2 maanden vooraf al geplanned dus als ouder weet je altijd precies wie er op welke dag werkt. Als ouder zal je bij Curious Kids nooit een vreemd gezicht zien! Alle pedagogisch medewerkers zijn tenminste 18 jaar oud en hebben werkervaring.  70% van onze pedagogisch medewerkers heeft een HBO opleiding voltooid. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Peutergroep de Libellen.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. Lees meer over ons voedingsbeleid.

De peutergroep en de dreumesgroep hebben beiden een grote buitenruimte met verschillende speelmaterialen. Beide tuinen zijn ongeveer 75 vierkante meter. De kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven. Er staan verschillende zandbakken, er is een glijbaan, een speelrups en we hebben veel fietsjes en autootjes.  Stoepkrijten kan ook overal dus de tuin is vaak een mooie kleurenparade!

De peutergroep en dreumesgroep zijn relatief klein bij Curious Kids. De peutergroep bestaat uit maximaal 10 kinderen en de dreumesgroep uit maximaal 9 kinderen. Elke dag staan er twee vaste  pedagogische medewerkers en een stagiaire op de groepen. Dit betekent dat er veel ruimte is voor individuele aandacht en extra activiteiten met de kinderen. Naast de vele uitstapjes is er veel tijd om in een kleiner groepje diverse activiteiten te ondernemen. Zo wordt er veel geknutseld, gepuzzeld, gebouwd en getekend en worden er veel boekjes gelezen. Omdat de groepen klein zijn kunnen deze activiteiten goed door de pedagogisch medewerkers worden begeleid en kunnen de kinderen optimaal in hun ontwikkeling worden gestimuleerd. Ook is er op rustige dagen genoeg tijd om één op één of met meerdere kindjes tegelijk extra aandacht te besteden aan een speciale activiteit. Ook het leren herkennen van letters en cijfers, de zindelijkheidstraining, leren kruipen, lopen en woordjes leren wordt bij ons veel individueel gestimuleerd.

Volgens ons is het erg belangrijk dat peuters veel in de buitenlucht zijn en op pad gaan. Elke groep heeft een fijne buitenruimte maar ook hebben we grote bolderkarren waarmee we verschillende tripjes ondernemen gedurende de week. Zo gaan wij een paar keer per week op pad naar bijvoorbeeld:

  • Het Sarphatipark
  • Het Beatrixpark
  • Weteringcircuit speeltuin
  • Museumplein
  • Kinderboerderij de Pijp
  • Voorleesochtenden bij de bibliotheek
  • Poppentheater in Oost

Tijdens de zomermaanden gaan we elke week met alle peuters en een aantal van de dreumesen naar Artis. Omdat onze groepen bewust klein zijn gehouden, is het mogelijk om deze leuke uitjes zeer frequent met de kinderen te ondernemen! We wisselen de dagen bewust af, zodat elk kind minimaal een paar keer in Artis is geweest.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele Peuterplekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuw groen GGD rapport

We beginnen het nieuwe jaar goed met een excellente beoordeling van de GGD Amsterdam! [...]

Love Ush!

In het kader van de kerstgedachte doorgeven, vragen we in deze maand aandacht voor [...]

Opnieuw een excellente beoordeling!

We mogen met trots melden dat we van de GGD een groen Inspectierapport hebben [...]