De Vogeltjes 2017-10-23T13:34:21+00:00

Babygroep de Vogeltjes

Het kinderdagverblijf aan de Rustenburgerstraat 361 is de babygroep. Hier verblijven kinderen vanaf 3 maanden tot 1,5 jaar/ 2 jaar. De babygroep aan de Rustenburgerstraat is een horizontale groep en iedere dag zijn er twee vaste pedagogisch medewerkers aanwezig . De ruimte is helemaal ingericht op baby’s en wij gebruiken materialen waarmee de verschillende ontwikkelingsgebieden van de baby’s worden stimuleren.

Ook buiten is de tuin helemaal ingericht zodat de baby’s buiten kunnen spelen. Naast de grondbox waar de kleine baby’s in kunnen spelen zijn er ook speelmaterialen voor de grotere kinderen. Door de grondbox ontstaan er geen gevaarlijke situaties voor de kleine baby’s. Voor alle kinderen zijn er geschikte buitenspeelmaterialen waar ze mee kunnen spelen. De leidsters die op de groep werken hebben allemaal ruime ervaring in het werken met kinderen.

Onze voordelen

Op deze groep werken twee tot drie vaste pedagogisch medewerkers. Het rooster wordt 2 maanden vooraf al gepland dus als ouder weet je altijd precies wie er op welke dag werkt. Als ouder zal je bij Curious Kids nooit een vreemd gezicht zien! Alle pedagogisch medewerkers zijn tenminste 18 jaar oud en hebben werkervaring. 70% van onze pedagogisch medewerkers heeft een HBO opleiding voltooid. Klik hier voor de profielen van de pedagogisch medewerkers van Babygroep de Vogeltjes.

De filosofie van Curious Kids is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Curious Kids daarom uitsluitend biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind.
Lees hier meer over ons voedingsbeleid.

De Snoezelbox is bedoeld voor baby’s die in de sensomotorische en pre-operationele fase (Piaget) zitten. In deze periode ligt de nadruk van cognitief functioneren voornamelijk op de motorische reacties en op de sensorische input. Centraal staan de zintuigen en het handelen. Er is nog geen tot nauwelijks sprake van denken in de strikte zin van het woord.

De Snoezelbox heeft als ondergrond een verwarmd geïntegreerd waterbed. Hierdoor wordt het maximale gehaald uit actie-reactie effect. Snoezelen in de box zorgt ervoor dat baby’s zich optimaal kunnen ontspannen.De bubble-untis vormen een constante bron van zachte trillingen, beweging en kleuren. Voor het kind is dit een rustgevende combinatie van prikkels voor de tast en het zicht. De spiegels aan de zijkant maken het kind bewust van zichzelf en van zijn motorische mogelijkheden. Het zal aanzetten tot bewegingsactie en het proberen te ‘onderzoeken’ van zichzelf. Aan het plafons hangt een grote spiegel met led verlichting die van kleur veranderd. Dit is voor het kind fascinerend en ontspannend om te zien.

In de Snoezelbox zit een massage unit. Dit geeft trillingen af op het ritme van muziek, voor baby’s is dit heel erg ontspannend. In de box zitten geïntegreerde boxjes waar rustgeven muziek uit kan komen.

Door het snoezelen in de box zie je bijvoorbeeld dat een huil baby stoppen met huilen en dat een gespannen baby zich helemaal ontspant. ‘Met snoezelen kun je jonge kinderen prikkelen en stimuleren om waar te gaan nemen en zich bekend en veilig te gaan voelen met hun eigen mogelijkheden.

Ieder kind bij Curious Kids heeft zijn eigen overdracht boekje. In dit boekje schrijven de pedagogisch medewerkers dagelijks verhalen over alles wat de kinderen bij ons mee maken. Het wordt als zeer prettig ervaren door de ouders om aan het einde van de dag thuis rustig te lezen welke avonturen hun kind die dag heeft beleefd en welke ontwikkelingsgebieden die dag gestimuleerd zijn. Ook de ouders kunnen in dit boekje schrijven! Op hun beurt vinden onze pedagogisch medewerkers dat ook erg leuk. Daarnaast heeft ieder kind een eigen plakboek waar de leidsters alle knutsels en foto’s inplakken van de kinderen. Dit boek krijgen ouders mee zodra het kindje overgaat naar een volgende groep. Een hele leuke herinnering voor later!

Op onze baby- en dreumesgroep werken wij met infrarood camera systemen om de slapende baby’s en dreumesen nauwlettend in de gaten te houden. Op elk bedje of op de muur zit een camera gemonteerd die het bedje daar tegenover in de gaten houdt. Op de groep hangt een groot scherm waar de pedagogisch medewerkers de kinderen goed kunnen zien liggen. Op deze manier kunnen de dames altijd zien hoe en of ze slapen, wat een zeer veilige en rustgevende situatie creëert. Ook hebben alle bedjes op deze groepen aerosleep matrasjes. Hier kunnen baby’s altijd doorheen blijven ademen als ze zich onverhoeds omdraaien. Bij Curious Kids staat veiligheid voorop!

Omdat we een aparte babylocatie hebben voor de allerkleinsten hebben we ook een grote aparte buitenruimte voor de baby’s. Dit is erg prettig en geeft zowel voor de pedagogisch medewerkers als de kinderen veel rust. In de tuin van de babygroep staan onder andere een zandbak en een buitenbox, onder een groot zonnedoek, waar de baby’s lekker in kunnen spelen, slapen of liggen.

Iedere week komt er een yoga- en muziekdocent langs op de groep om een les van een half uur te verzorgen voor de baby’s. Hier maken wij een planning voor waarbij de lessen iedere maand op een andere dag plaatsvinden, zodat alle kindjes aan de beurt komen. Baby yoga is een combinatie van aanraking en beweging, dat zowel lichaam als geest stimuleert en waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Tijdens de muziekles luisteren de baby’tjes naar de liedjes die de muziekdocent speelt en zingt, en kunnen ze lekker om zich heen kijken terwijl ze bij de pedagogisch medewerker op schoot zitten en meewiegen.

Lees hier alles over de babyyoga en lees hier alles over de muziekles.

De locatie

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf u direct binnen vijf minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuw groen GGD rapport

We beginnen het nieuwe jaar goed met een excellente beoordeling van de GGD Amsterdam! [...]

Love Ush!

In het kader van de kerstgedachte doorgeven, vragen we in deze maand aandacht voor [...]

Opnieuw een excellente beoordeling!

We mogen met trots melden dat we van de GGD een groen Inspectierapport hebben [...]